Rektör Hacımüftüoğlu, Erzurum tabyaları konulu toplantıya katıldı

Rektör Hacımüftüoğlu, Erzurum tabyaları konulu toplantıya katıldı

Genel 6.09.2024 10:29:11 0
Rektör Hacımüftüoğlu, Erzurum tabyaları konulu toplantıya katıldı
Tarih: 06.09.2024 10:29 Güncelleme: 06.09.2024 10:29
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleşen Erzurum Tabyaları konulu toplantıya katıldı.
Tarihi ve kültürel mirasın korunması açısından büyük önem taşıyan toplantıda, Erzurum’un kadim geçmişine ışık tutan Tabyaların bakımı, onarımı ve kültürel değer olarak kullanılması konuları ele alındı. Tabyaların sorumluluk alanına giren kurumların yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Erzurum’un tarihi zenginliklerinin korunarak gelecek nesillere aktarılmasının önemi vurgulandı.
Rektör Hacımüftüoğlu: “Yapılan Çalışmaları Sonuna Kadar Destekliyoruz”
Rektör Hacımüftüoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada; Erzurum’un, tarih boyunca stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek: "Erzurum Tabyaları, şehrimizin tarihsel dokusunun en önemli unsurlarından biridir. Bu askeri yapılar, sadece birer savunma hattı olmanın ötesinde, halkımızın direniş ruhunu ve vatan sevgisini temsil etmektedir. Atatürk Üniversitesi olarak, bu tarihi mirasın korunması ve kültürel bir değer olarak yaşatılması adına yapılan çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz" dedi.
Hacımüftüoğlu, üniversitenin geçmişten aldığı ilhamla geleceğe yönelik çalışmalarına devam ettiğini belirterek, Erzurum’un sahip olduğu tarihi zenginliklerin, akademik çalışmalarla desteklenerek turizme kazandırılması gerektiğine dikkat çekti. Atatürk Üniversitesinin, şehrin kadim geçmişini yaşatma ve yeni nesillere aktarma misyonunu sürdürme kararlılığıyla bu sürecin en önemli paydaşlarından biri olmaya devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Hacımüftüoğlu: "Üniversitemiz, şehrimizin tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkmak adına çeşitli projeler yürütmektedir. Tabyalar, bu projelerin en önemli bileşenlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Bu tür yapılar, turizme kazandırılarak hem şehrimize ekonomik katkı sağlanabilir hem de tarihi bilincin geliştirilmesinde öncü rol oynayabilir " diye konuştu.
Toplantı, Erzurum Tabyalarının korunması ve geleceğe aktarılması amacıyla yapılacak çalışmaların planlanması ile sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ