Rektör Hacımüftüoğlu, 6. Uluslararası yerel yönetimler tarım kongresinde panelist olarak yer aldı

Rektör Hacımüftüoğlu, 6. Uluslararası yerel yönetimler tarım kongresinde panelist olarak yer aldı

Genel 3.09.2025 17:40:18 0
Rektör Hacımüftüoğlu, 6. Uluslararası yerel yönetimler tarım kongresinde panelist olarak yer aldı
Tarih: 03.09.2025 17:40 Güncelleme: 03.09.2025 17:40
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum’da düzenlenen 6. Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Kongresi kapsamında gerçekleştirilen panele panelist olarak katıldı.
AgiCites ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) Uluslararası 7. E-Parlamento Erzurum Gençlik Oturumu kapsamında gerçekleşen panelin moderatörlüğünü WALD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Duman üstlendi. Panelde; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Enerji Kentleri Birliği Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Dr. Babatunde Ahonsi, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar panelist olarak yer aldı.

"Erzurum, tarımda büyük bir potansiyele sahip"
Panelde söz alan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum’un sahip olduğu coğrafi özellikler, iklim yapısı ve zengin doğal kaynaklarıyla tarım alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi. Bu potansiyelin değerlendirilmesi için modern tarım teknolojilerinin kullanımının ve iklim değişikliğine uyumlu üretim modellerinin geliştirilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Rektör Hacımüftüoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: "Özellikle sıcakta ve soğukta yetişebilen bitki, meyve ve sebzelerin bölgemize adaptasyonu üzerine yapılacak çalışmalar hem tarımsal biyoçeşitliliğimizi hem de ekonomik gücümüzü artıracaktır. Bu noktada üniversitemizin önemli bilimsel birikimlerinden biri olan Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Müzesini özellikle vurgulamak isterim. Müzemiz, bölgemizin ve ülkemizin endemik bitki ve hayvan türlerini koruma, tanıtma ve bilimsel araştırmalara kazandırma amacıyla oluşturulmuş bir bilgi ve araştırma merkezidir. Tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi, iklime dayanıklı türlerin geliştirilmesi ve biyolojik kaynakların korunması için müzemiz yalnızca Erzurum’a değil, tüm bölgeye hizmet eden önemli bir bilimsel altyapı sunmaktadır."

"Bilimsel verilerle tarımsal kalkınma hız kazanacak"
Biyoçeşitlilik müzesinden elde edilen verilerin tarım alanında yürütülen akademik araştırmalarla birleştiğinde Erzurum’un gelecekte çok daha güçlü bir tarım ve gıda üretim üssü haline gelebileceğini ifade eden Hacımüftüoğlu, "Yerel yönetimlerin desteği, çiftçilerimizin bilimsel verilere dayalı yönlendirilmesi ve araştırma merkezlerimizin üreteceği bilgiler ışığında Erzurum’un tarımsal kalkınmasının hız kazanacağına inanıyoruz" dedi.
Kongrenin, tarımın geleceğini şekillendirecek iş birliklerine vesile olmasını dileyen Rektör Hacımüftüoğlu, emeği geçen tüm kurum ve paydaşlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ