Rektör Hacımüftüoğlu, 6. Uluslararası yerel yönetimler tarım kongresinde panelist olarak yer aldı

Rektör Hacımüftüoğlu, 6. Uluslararası yerel yönetimler tarım kongresinde panelist olarak yer aldı

Genel 3.09.2025 17:40:18 0
Rektör Hacımüftüoğlu, 6. Uluslararası yerel yönetimler tarım kongresinde panelist olarak yer aldı
Tarih: 03.09.2025 17:40 Güncelleme: 03.09.2025 17:40
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum’da düzenlenen 6. Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Kongresi kapsamında gerçekleştirilen panele panelist olarak katıldı.
AgiCites ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) Uluslararası 7. E-Parlamento Erzurum Gençlik Oturumu kapsamında gerçekleşen panelin moderatörlüğünü WALD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Duman üstlendi. Panelde; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Enerji Kentleri Birliği Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Dr. Babatunde Ahonsi, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar panelist olarak yer aldı.

"Erzurum, tarımda büyük bir potansiyele sahip"
Panelde söz alan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum’un sahip olduğu coğrafi özellikler, iklim yapısı ve zengin doğal kaynaklarıyla tarım alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi. Bu potansiyelin değerlendirilmesi için modern tarım teknolojilerinin kullanımının ve iklim değişikliğine uyumlu üretim modellerinin geliştirilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Rektör Hacımüftüoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: "Özellikle sıcakta ve soğukta yetişebilen bitki, meyve ve sebzelerin bölgemize adaptasyonu üzerine yapılacak çalışmalar hem tarımsal biyoçeşitliliğimizi hem de ekonomik gücümüzü artıracaktır. Bu noktada üniversitemizin önemli bilimsel birikimlerinden biri olan Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Müzesini özellikle vurgulamak isterim. Müzemiz, bölgemizin ve ülkemizin endemik bitki ve hayvan türlerini koruma, tanıtma ve bilimsel araştırmalara kazandırma amacıyla oluşturulmuş bir bilgi ve araştırma merkezidir. Tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi, iklime dayanıklı türlerin geliştirilmesi ve biyolojik kaynakların korunması için müzemiz yalnızca Erzurum’a değil, tüm bölgeye hizmet eden önemli bir bilimsel altyapı sunmaktadır."

"Bilimsel verilerle tarımsal kalkınma hız kazanacak"
Biyoçeşitlilik müzesinden elde edilen verilerin tarım alanında yürütülen akademik araştırmalarla birleştiğinde Erzurum’un gelecekte çok daha güçlü bir tarım ve gıda üretim üssü haline gelebileceğini ifade eden Hacımüftüoğlu, "Yerel yönetimlerin desteği, çiftçilerimizin bilimsel verilere dayalı yönlendirilmesi ve araştırma merkezlerimizin üreteceği bilgiler ışığında Erzurum’un tarımsal kalkınmasının hız kazanacağına inanıyoruz" dedi.
Kongrenin, tarımın geleceğini şekillendirecek iş birliklerine vesile olmasını dileyen Rektör Hacımüftüoğlu, emeği geçen tüm kurum ve paydaşlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ