Putin'den Çarpıcı Açıklama: TürkAkım ve Mavi Akım Boru Hatları Hedef Alınıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, TürkAkım ve Mavi Akım doğalgaz boru hatlarına yönelik sabotaj girişimleri olduğunu açıkladı. Enerji güvenliği tehditleri ve Putin'in FSB toplantısındaki açıklamaları hakkında detaylı haber.

Dünya 24.02.2026 21:28:00 0
Putin
Tarih: 24.02.2026 21:39 Güncelleme: 24.02.2026 21:39

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye doğalgaz taşıyan kritik enerji hatlarına yönelik sabotaj girişimleri olduğunu açıkladı. Putin'in açıklaması, uluslararası enerji güvenliği konusunda yeni endişeleri gündeme getirdi.

Putin'in FSB Toplantısındaki Açıklamaları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da düzenlenen Rusya Federal İstihbarat Servisi (FSB) toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda Rusya-Ukrayna Savaşı'nın dördüncü yıl dönümü değerlendirilirken, Putin enerji altyapısına yönelik tehditlere dikkat çekti.

Putin, "Şu anda kendi istihbaratımızdan bazı bilgiler geliyor. Birileri Karadeniz'in altından Türkiye'ye giden TürkAkım ve Mavi Akım doğalgaz boru hatlarını patlatmaya çalışıyor" ifadelerini kullanarak ciddi bir güvenlik tehdidini kamuoyuna duyurdu.

Müzakere Sürecine Yönelik Sabotaj İddiaları

Rus lider, söz konusu sabotaj girişimlerini Ukrayna ile devam eden müzakere sürecine yönelik bir provokasyon olarak nitelendirdi. Putin, bazı kesimlerin diplomatik çözüm sürecini baltalamaya çalıştığını öne sürdü.

"Bir türlü sakinleşmediler. Diplomatik çözüm içeren bu barış sürecini nasıl yok edeceklerini bilmiyorlar" diyen Putin, müzakere sürecinde elde edilen kazanımları sabote etmeye yönelik çabaların devam ettiğini iddia etti.

Enerji Altyapısına Yönelik Tehditler ve Güvenlik Önlemleri

Putin, Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana Rus petrol boru hatlarına düzenlenen saldırılara da değinerek enerji altyapısının korunmasının önemini vurguladı. Rus lider, savunma bakanlığı ve savunma sanayii personelinin güvenliğinin artırılması ile Rus sınırlarının korunmasına yönelik talimatlar verdiğini açıkladı.

"Hasımlarımız Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak için çabalarını sürdürüyor" diyen Putin, "En üst noktaya kadar bunu zorlayacaklar ama başaramayacaklar" ifadeleriyle Rusya'nın bu tür tehditlere karşı hazırlıklı olduğunu belirtti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ