Projeleri kabul gören akademisyenlere vefa

Projeleri kabul gören akademisyenlere vefa

Eğitim 30.05.2024 14:54:29 0
Projeleri kabul gören akademisyenlere vefa
Tarih: 30.05.2024 14:54 Güncelleme: 30.05.2024 14:54
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 (2023 2. Dönem ve Sosyal ve Beşeri Bilimler 100.yıl özel çağrısı) ve Ufuk Avrupa programı olan PRİMA tarafından projeleri desteklenen akademisyenlerin başarılarını kutlamak ve tebriklerini iletmek üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Çadırcı ve yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Yılmaz ile Doç. Dr. Bilal Nişancı ziyaret gerçekleştirdi.
TÜBİTAK tarafından desteklenen çeşitli projelerde yer alan akademisyenlerle bir araya gelinen ziyarette, PRİMA projesi desteklenen Prof. Dr. Gonca Alak ve TÜBİTAK 1001 projeleri desteklenen akademisyenler; Prof. Dr. Ahmet Şahin Zaimoğlu, Prof. Dr. Adem Peker, Doç. Dr. Selim Çomaklı, Doç. Dr. Hatice Bayrakçeken, Doç. Dr. Nihangül Daştan ve Arş. Gör. Dr. Ebru Ocakcı tebrik edildi. Ziyaretlere Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Sadeler, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selim Sağlam, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Telat Yanık ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Selçuk Ilgaz ile Doç. Dr. Mehmet Buğra Özhan eşlik etti.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, söz konusu ziyaretlerin Atatürk Üniversitesinin araştırma ve teknolojik gelişmelere verdiği önemi ve akademisyenlerinin üstün çalışmalarını ön plana çıkardığını belirterek, bilimsel ve teknolojik alanda gösterdikleri özverili çalışmalarla ön plana çıkan akademisyenlerin başarılarının gurur verici olduğunu söyledi.
Projelerin Atatürk Üniversitesinin araştırma kapasitesinin ve bilimsel yenilikçilik yaklaşımının güçlü bir kanıtı niteliğinde olduğunu aktaran Rektör Çomaklı, Proje Geliştirme ve Destek Ofisinin, projelerin tasarım ve geliştirme süreçlerine yönelik desteği ve öğretim üyelerinin fikirlerini projeye dönüştürmelerinde danışmanlık hizmetleri sunduğunu da sözlerine ekledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ