Prof. Dr. Yıldırım’a uluslararası onur: İran fars dili ve edebiyatı akademisi bilim kurulu üyeliğine seçildi

Prof. Dr. Yıldırım’a uluslararası onur: İran fars dili ve edebiyatı akademisi bilim kurulu üyeliğine seçildi

Genel 21.05.2025 08:13:30 0
Prof. Dr. Yıldırım’a uluslararası onur: İran fars dili ve edebiyatı akademisi bilim kurulu üyeliğine seçildi
Tarih: 21.05.2025 08:13 Güncelleme: 21.05.2025 08:13
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nimet Yıldırım, İran İslam Cumhuriyeti’nin en saygın bilim ve kültür kurumlarından biri olan Fars Dili ve Edebiyatı Akademisi Bilim Kurulu Üyeliğine oybirliğiyle seçildi.
Geçtiğimiz hafta yapılan kurul toplantısında alınan kararla Prof. Dr. Yıldırım, Fars Dili ve Edebiyatı alanındaki akademik birikimi, kültürel katkıları ve uluslararası alandaki itibarı dolayısıyla akademi üyelerinin tamamının oylarıyla bu onurlu göreve layık görüldü. Başkent Tahran’da düzenlenen törende, üyeliği resmen ilan edilen Prof. Dr. Yıldırım’a, kurul üyeliğini belgeleyen resmi evrak, Fars Dili ve Edebiyatı Akademisi Başkanı ve aynı zamanda İran İslam Cumhuriyeti Bilim ve Kültür alanında önemli bir isim olan Ğolamali Haddad Adil tarafından takdim edildi.
Kurul tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Fars Dili ve Edebiyatı Şurası’nın 1403/9/5 tarihli 483. toplantısında oybirliği ile alınan karar doğrultusunda, bilim, edebiyat ve kültür alanlarındaki yüksek konumunuz, Fars dili ve edebiyatının gelişmesine yönelik katkılarınız nedeniyle sizi Bilim Kurulu üyeliğine seçmiş bulunmaktayız. Sağlığınızın ve başarınızın devamını diliyoruz."
Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Nimet Yıldırım, kendisini bu göreve layık gören akademi başkanına ve tüm kurul üyelerine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: "Fars Dili ve Edebiyatı gibi köklü bir medeniyetin bilimsel çatısı altında yer almak benim için büyük bir onur. İran ile Türkiye gibi kadim dost ve komşu iki ülkenin ortak kültür ve edebiyat birikimini akademik düzeyde daha ileriye taşımak adına çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. İnsan için ancak çabasının karşılığı vardır. Görevimizin bilincinde olarak, samimiyet, özen ve sabırla yürüttüğümüz bilimsel faaliyetlerin uluslararası düzeyde takdir edilmesi, şahsım kadar üniversitem ve ülkem adına da büyük bir mutluluk kaynağıdır."
Rektör Hacımüftüoğlu: "Bu Başarı Atatürk Üniversitesinin Bilim Vizyonunun Bir Yansımasıdır"
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise Prof. Dr. Nimet Yıldırım’ın elde ettiği bu uluslararası başarının, üniversitenin bilimsel birikiminin ve evrensel değer üretme kabiliyetinin somut bir göstergesi olduğunu belirtti. Rektör Hacımüftüoğlu:
"Sayın Hocamızın İran gibi edebiyat ve kültürde zengin bir geçmişe sahip bir ülkenin en saygın akademik kuruluna oybirliği ile seçilmesi, yalnızca bireysel bir başarı değil, aynı zamanda Atatürk Üniversitesinin uluslararası bilim camiasındaki etkisinin bir tezahürüdür. Hocamızı gönülden kutluyor, bu kıymetli görevin hem ülkemize hem de üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Atatürk Üniversitesi olarak bilimsel yetkinliği ve kültürel derinliği olan akademisyenlerimizle gurur duyuyor, onların yanında olmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Nimet Yıldırım’ın Bilim Kurulu üyeliği, Türk-İran akademik iş birliklerine ve kültürel yakınlaşmaya yeni bir ivme kazandırması bakımından da ayrıca önem arz ediyor. Bu gelişme, Atatürk Üniversitesi’nin uluslararası bilim ve kültür alanında yürüttüğü vizyoner çalışmalara önemli bir katkı olarak değerlendiriliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ