Prof. Dr. Yıldırım, İran’dan aldığı ödülü Rektör Hacımüftüoğlu ile paylaştı

Prof. Dr. Yıldırım, İran’dan aldığı ödülü Rektör Hacımüftüoğlu ile paylaştı

Kültür Sanat 15.02.2025 09:58:06 0
Prof. Dr. Yıldırım, İran’dan aldığı ödülü Rektör Hacımüftüoğlu ile paylaştı
Tarih: 15.02.2025 09:58 Güncelleme: 15.02.2025 09:58
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nimet Yıldırım, İran İslam Cumhuriyeti tarafından her yıl düzenlenen ve sosyal bilimler alanında en büyük ve prestijli bilimsel ödüllerden biri olan "Farabi Ödülleri" kapsamında büyük bir başarıya imza attı.
15. Uluslararası Farabi Festivalinde "Seçkin ve Öncü Bilim Adamı ve Araştırmacı" kategorisinde ödüle layık görülen Prof. Dr. Yıldırım, ödülünü İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Mesud Pizişkiyan’ın elinden aldı.
Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Mesud Pizişkiyan, Prof. Dr. Yıldırım’a ödül takdim ederken, onun uluslararası bilimsel araştırmaları, kıymetli eserleri ve Anadolu’da Fars Dili ve Edebiyatı alanında yaptığı öncü çalışmalar dolayısıyla büyük bir takdir kazandığını vurguladı. Pizişkiyan, takdirname metninde şu ifadelere yer verdi: "Uluslararası bilimsel araştırmalarınız ve samimi çalışmalarınız; kıymetli ve seçkin eserleriniz, üstün gayretleriniz, Anadolu’da Farsça ve Farsça edebiyat konulu çalışmaların öncüsü olmanız bizim için çok önemli olarak değerlendirilmektedir. Çabalarınızı çok değerli görüyorum."
Ödül, İran İslam Cumhuriyeti Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı ile Unesco İran Milli Komisyonu tarafından verildi. Prof. Dr. Nimet Yıldırım, bu kapsamda "Bilim dünyasına seçkin eserler sunma" başarısıyla "Seçkin Bilim Adamı ve Araştırmacı" unvanına layık görülerek ödülünü, İran Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Simayi’den aldı. Yıldırım, aynı zamanda Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Vahid Şalçi ve Unesco İran Milli Komisyonu Sekreteri Prof. Dr. Hasan Fartusi’ye kendisini bu ödüle layık gördükleri için şükranlarını sundu.
"Kazanılan Bu Ödül, Üniversitenin Küresel Bilim Arenasındaki Yerini Bir Kez Daha Gözler Önüne Sermiştir"
Prof. Dr. Nimet Yıldırım, kazandığı bu anlamlı ödülü Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek kendisiyle paylaştı. Ziyarette, Atatürk Üniversitesinin uluslararası akademik başarılarına katkı sunan bu ödülün önemine vurgu yapılırken, Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu da Prof. Dr. Yıldırım’ı tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: "Atatürk Üniversitesinin, akademik kadrosunun uluslararası alandaki etkinliğini ve bilimsel çalışmalarını taçlandıran bu ödül, üniversitenin küresel bilim arenasındaki yerini bir kez daha gözler önüne serdi. Prof. Dr. Nimet Yıldırım’ın bu başarısı, hem Türkiye’de hem de uluslararası akademik çevrelerde büyük bir takdir topladı. Elde ettiği bu üstün başarıdan dolayı kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."
Ziyaret, iyi niyet temennilerinin ardından sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ