Prof. Dr. Hüseyin Baydemir’e Özbekistan’da nişan ve fahri profesörlük verildi

Prof. Dr. Hüseyin Baydemir’e Özbekistan’da nişan ve fahri profesörlük verildi

Genel 7.04.2025 17:34:54 0
Prof. Dr. Hüseyin Baydemir’e Özbekistan’da nişan ve fahri profesörlük verildi
Tarih: 07.04.2025 17:34 Güncelleme: 07.04.2025 17:34
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Baydemir’e Özbekistan’da fahri profesörlük ünvanı ve bilim nişanı verildi.
Özbekistan Hokand Devlet Pedagoji Enstitüsü Senatosunda alınan karara binaen kültür, sanat, bilim ve eğitim sahasındaki verimli çalışmaları ve de uluslararası ilişkilerin gelişmesi yönündeki çabaları için fahri profesörlük verilen Prof. Dr. Hüseyin Baydemir’e ayrıca, Hokand Devlet Pedagoji Enstitüsü Senatosunda alınan kararla, yaklaşık 30 yıldan beri Özbek Türkçesi, Özbek Edebiyatı ve Özbek Kültürü üzerine çalışmalar yaparak Özbekistan’ı Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmasından dolayı bilim ödülü olarak "Muhammed Eminhoca Mukimî Nişanı" verildi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek Özbekistan’da verilen nişan ve fahri profesörlüğün sevincini paylaşan Prof. Dr. Baydemir, Atatürk Üniversitesi ismini Özbekistan’da duyurmanın gurur verici olduğunu belirterek çalışmalarına devam edeceğini söyledi.
Atatürk Üniversitesi akademisyenlerinin uluslararası arenada kendilerini kanıtlamaları ve üniversitelerini layıkıyla temsil etmelerinin önemine değinen Rektör Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesinin tüm dünya üniversiteleriyle bilimsel ortaklıklar ve iş birliği yapma hususunda çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.
Türkiye ve Özbekistan arasındaki kültür, sanat, bilim ve eğitim alanlarında köprü vazifesi gören Prof. Dr. Hüseyin Baydemir’e verilen nişan ve fahri profesörlük unvanının Atatürk Üniversitesi için değerli olduğunu aktaran Rektör Hacımüftüoğlu, özverili çalışmaları ve verilen unvanlar için Prof. Dr. Hüseyin Baydemir’i tebrik etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ