Prof. Dr. Balcı: "Bazı hastalarda komplikasyonun gelişmesinde sigara ve alkol önemli bir risk faktörüdür"

Prof. Dr. Balcı: "Bazı hastalarda komplikasyonun gelişmesinde sigara ve alkol önemli bir risk faktörüdür"

Sağlık 10.12.2024 13:53:58 0
Prof. Dr. Balcı:
Tarih: 10.12.2024 13:53 Güncelleme: 10.12.2024 13:53
Bazı hastalarda komplikasyon gelişmesinde sigara ve alkolün önemli bir risk faktörü olduğunu dile getiren Prof. Dr. Akın Eraslan Balcı, “Hemen hemen bütün operasyonlarda, akciğeri, kalbi ilgilendirmeyen operasyonlarda bile sigara ve tansiyon önemli bir risk faktörüdür. Komplikasyonları önceden tahmin etmek mümkün değildir” dedi.
Fırat Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akın Eraslan Balcı, cerrahi operasyonların zorlukları hakkında bilgiler verdi. Komplikasyonun, ’ameliyattan sonra meydana geleceği önceden tahmin edilemeyen birtakım durumlar’ anlamına geldiğini aktaran Prof. Dr. Akın Eraslan Balcı, “Ne kadar özenli ameliyat yapılırsa yapılsın ameliyat sonrası dönemde veya ameliyatın kendi içerisinde komplikasyon gelişebilir. Komplikasyonlarda hekimin suçlanmaması gerekiyor. Bazı hastalarda komplikasyonun gelişmesinde sigara ve alkol önemli bir risk faktörüdür. Hemen hemen bütün operasyonlarda, akciğeri, kalbi ilgilendirmeyen operasyonlarda bile sigara ve tansiyon önemli bir risk faktörüdür. Komplikasyonları önceden tahmin etmek mümkün değildir. Cerrahi travmanın kendi kendine ortaya çıkan etkilerini çeşitli branşlarla koordineli çalışarak hastane ortamında kontrol edebiliyoruz” diye konuştu.
Prof. Dr. Balcı, “Vücutta minimum düzeyde hasar oluşturması hedeflenerek küçük kesiler yoluyla gerçekleştirilen ameliyat yöntemi olan ve minimal invaziv cerrahi olarak adlandırılan ameliyatlar, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın ve hastane yönetimin desteği ile ileri teknolojik aletler ile uzun süredir yapılmaya başlandı. Minimal invaziv ameliyatlar, açık ameliyatlara göre daha az komplikasyona sahiptir. Her hasta, minimal invaziv ameliyata uygun değil. Bu sebeple hastaların uygunluk açısından seçilmesi gerekiyor. Ayrıca bu yöntem ile ameliyat olan hastalarda ameliyat ve sonrasında ki dönemde kan kaybı daha az oluyor. Bunun yanında enfeksiyon oranı da daha düşük görülüyor ve hastaların hastanede kalma süresi daha kısa oluyor” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ