Vedat Demiröz; 'İfadeye gitmiyorum dersen sonuç böyle olur'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “15 Temmuz darbesinde bize geçmiş olsun demeyenler bugün grup toplantılarında suçlu vekillerin sıralarında oturuyor” dedi.

Politika 12.11.2016 19:33:22 0
Vedat Demiröz;
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2016 19:33

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “15 Temmuz darbesinde bize geçmiş olsun demeyenler bugün grup toplantılarında suçlu vekillerin sıralarında oturuyor” dedi.

Dün DSİ Konferans Salonunda düzenlenen AK Parti Van İl Genişletilmiş Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşan Demiröz, 15 Temmuz darbe kakışması, HDP’li vekillere yönelik tutuklamalar ve dövizde yaşanan yükselişle ilgili önemli mesajlar verdi. Demiröz ayrıca Kurban Bayramının birinci gününde düzenlenen bombalı saldırıda kullanılamaz hale gelen AK Parti Van İl Başkanlığı için yeni bir bina yaptırılacağı müjdesini de verdi.

“Dolar ne kadar yükselirse yükselsin umurumuzda değil”
Demiröz konuşmasında, “En kısa zamanda Van’ımızı bir il başkanlığı binasına kavuşturacağız. Bunu şimdiden hepinize müjdelemek isterim. Bugün Van’dayız. Bende bölge milletvekiliyim siyaset yapmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz’da siyasal darbe yapmak isteyenler şu anda bir ekonomik darbe peşindeler. Ama inşallah bu milletin feraseti bu darbeyi de önleyecektir. Hep beraber bunu önleyeceğiz. Tasarrufa dikkat edeceğiz. Yabancı malları tüketmekten kaçınacağız. Ülkemizin ekonomisini yıkmaya çalışan bu güruha fırsat vermeyeceğiz. 15 Temmuz’dan bu güne kadar 12 milyar dolar bozdurup bankaya koyan bu millet bu iş adamları bundan sonra da dolar ne kadar yükselirse yükselsin umurumuzda değil. İnşallah bu akımı da bertaraf edecektir. Siz dövizin geçici olarak yükselişine bakmayın. En kısa zamanda rayına oturacak” şeklinde konuştu.

“İfadeye gitmiyorum dersen sonucu böyle olur”
Siyasal olarak yıllarca ‘dokunulmazlıkları kaldırın’ diyenlerin cevaplarını aldıklarını aktaran Demiröz, “Yıllarca ‘dokunulmazlıkları kaldırın’ diyenlerin cevaplarını hep beraber aldılar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) dokunulmazlığı kaldırdı. Suçu olan herkes ifadesini vermeye gidecek. Dosyasıyla ilgili ifadesini verir suçu yoksa af olunursun çıkarsın. Ama eğer suç işlemişsen o suçun cezasını da çekeceksin. Sen Türk yargısını tanımaz ve ‘ifadeye gitmiyorum’ dersen sonucu böyle olur. Herkes hukuk içerisinde kalacak ve siyasetini bu çerçevede yapacak. 15 Temmuz darbesinde bize geçmiş olsun demeyenler bugün grup toplantılarında suçlu vekillerin sıralarında oturuyor, bu bir modern haçlı seferinden başka bir şey değildir. Bu yöre bunları gördüğü için bunları def edecektir” dedi.

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de konuşmasında siyasetin topluma hizmet etme sanatı olduğunun altını çizerek, “Sadece ulusalda değil yerelde de iktidar olmamız lazım. Van’da 14 belediyeden 12’si başka partide, biz 2 belediye olarak varlık gösteriyoruz. Burada teşkilatın yükü ağır, teşkilatımız umarım 2019 yılında bunu başarır. Van’ın 15 Temmuz’da teşkilatın nasıl durduğunu gördük. Bu teşkilatın ruhudur” diye konuştu.

Atalay’dan partililere tek mesaj!
Kısa bir konuşma yapan Van Milletvekili Beşir Atalay da Van’ın 4 ile ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “Van için hükümetin yatırım patronu Bakan Elvan burada, partinin kasası burada. Kurban bayramında parti binamız harap oldu. Genel merkezin daha iyi niyeti var. Yeni bir parti binası için arsa alma ve ya yeni bir bina. Vedat beyden bugün iyi haberler alacağız inşallah. Ben bir tek mesaj vermek istiyorum burada. Ne olur daha fazla bütünleşelim. Eskiler, yeniler ayrımı olmadan kenetlenmeye devam edelim. Birbirimizi yıpratıcı fitneler vesaireden kaçınalım” dedi.

Van Milletvekili Burhan Kayatürk, her kesin görevini yerine getirmek zorunda olduğuna değinerek, “Herkes kanun hükmünde eşit olmak zorundadır, belediye başkanı görevini yerini getirmek zorundadır. Belediyelerin terör örgütünü malzeme taşıma gibi bir durumu olamaz. Milletvekilleri terörü savunamaz. Türkiye’de yargı üzerine düşeni yapmak zorundadır. Hükümet üzerine düşeni yapmadığında yargı üzerine düşeni yapmadığında bağımsız bir yargıdan söz etmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“Van halkı çukur siyasetine prim vermedi”
Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise, “Bütün zorbalıklara rağmen sahadayız, sahadan hiçbir şekilde çekilmedik. 1 Kasım dan itibaren sürekli ilçe ve köylerimiz de halkla bütünleşiyoruz. Bahar ayından itibaren 630 köy gezdik. Belediyelerimizle birlikte sürekli halkla toplantılarımız devam ediyor. Van halkı çukur siyasetine prim vermediği için bayramın 1. günü 2 ton bomba ile il binamız patlatıldı. Erciş, Özalp ve Muradiye’de teşkilatımız ve üyelerine karşı eylemler yapıldı” diye konuştu.
 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ