Tüfenkci: “Savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde 28’den yüzde 80’e çıkardık”

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Rusya-Ukrayna krizinin ülkeler için savunma yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu belirterek 'Biz iktidara geldiğimizde savunma sanayinde yerlilik oranları yüzde 28’lerdeydi

Politika 1.03.2022 15:04:57 0
Tüfenkci: “Savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde 28’den yüzde 80’e çıkardık”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.03.2022 15:04

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Rusya-Ukrayna krizinin ülkeler için savunma yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu belirterek "Biz iktidara geldiğimizde savunma sanayinde yerlilik oranları yüzde 28’lerdeydi bugün yüzde 80 ‘lere ulaştı daha da ilerlemeye çalışıyoruz" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, partinin mahalle başkanları ile Yeşilyurt Gedik sosyal tesislerinde bir araya geldi.

AK Parti’nin ana omurgasının mahalle başkanları olduğunu ifade eden Tüfenkci, "Sizler Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderin arkasında ve onun liderliğini yaptığı bir teşkilata mensupsunuz. Bu teşkilat ki Türkiye’nin 20 yılına damgasını vuran ve 20 yıldır eser üreten, hizmet üreten bir teşkilat. Baktığımız zaman Türkiye’nin her yerinde bu partinin sizlerin eseri olduğunu görüyoruz. Bizler bu partide siyaset yaparken gerçekten bu ülkeye hizmet etmenin de gururunu yaşıyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi AK Parti’ye mensup her bir ferdimizin bugün elini sıkamayacağı, yüzüne bakamayacağı hiç kimse yok. Toplumun her kesimine dokunduk herkesin az veya çok işini görmeye ve her kesimin işini görüp sorunlarını halletmeye çalıştık. Biz böyle bir partide siyaset yapmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya- Ukrayna krizi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, yerli savunma vurgusu yaparak, "Dünyanın gittiği noktayı görüyorsunuz. Bir Ukrayna - Rusya krizinde bir Suriye krizinde, bir Gürcistan krizinde dünyanın ne halde olduğunu görüp ibret alıyoruz. Biz hep yerli ve milli olmamız gerektiğini ifade ediyorduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan söylediğinde bazıları dalga geçiyordu, bazıları burun kıvırıyordu ama bugün geldiğimiz noktada kendi ayaklarımız üzerinde durmanın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Ukrayna’ya gaz verip Rusya’yla dalaştıranların bugün hiçbir şey yapmadıklarını belki de perde arkasında güldüklerini görüyoruz. Kınamaktan öte, laftan öte bir şey yapmadıklarını da görüyoruz. Biz iktidara geldiğimizde savunma sanayinde yerlilik oranları yüzde 28’lerdeydi bugün yüzde 80 ‘lere ulaştı daha da ilerlemeye çalışıyoruz. İnşallah 2023-2024’te bu ülke kendi savaş uçaklarını kendi jet uçaklarını yapabilir konuma gelmiş olacak. Kendi denizaltılarımızı yapıyoruz. Kendi milli harp filolarımızı oluşturuyoruz, gemilerimizi oluşturuyoruz, silahlarımızı yapıyoruz. Niye bu ülkenin bağımsızlığı için. Bu milletin dünya arenasında başı dik olsun diye çaba gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

"Bu coğrafya ucuz bir coğrafya değil, burada kalmanın bedeli ağır" diyen Tüfenkci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onun için Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip olmanın Türkiye için nasıl bir şans olduğunu ne kadar önemli olduğunu son yaşanan olaylarla da görüyoruz. Dünyadaki gelişmelerden elbetteki Türkiye’de nasibini alıyor. Özellikle de 2020’den itibaren yaşadığımız salgını kimse unutmasın o süre içerisinde bütün dünyada ticaretin azaldığı daraldığı bir dönemde Türkiye de bundan etkilendi. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir yandan salgınla mücadele ederken bir yandan da ekonomik olarak mücadele verildi. O günden itibaren hatırlayın bu şehir hastaneleri niye yapılıyor diyenler bu kadar masraf niye yapılıyor diyenler salgın zamanı ne kadarda önemli olduğunu gördüler. Biz hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta bırakmadık bundan sonra da bırakmayacağız inşallah."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ