TBMM Başkanı Şentop'tan Kurban Bayramı'nda yoğun telefon diplomasisi

TBMM Başkanı Şentop, Kurban Bayramı dolayısıyla 23 meclis ve senato başkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Politika 4.08.2020 15:51:09 0
TBMM Başkanı Şentop
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.08.2020 15:51

TBMM (AA) - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kurban Bayramı dolayısıyla 23 meclis ve senato başkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, mevkidaşlarına bayram tebriklerini iletti.

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Şentop, dört günlük Kurban Bayramı süresince İslam ülkeleri, Türk Dünyası ve Balkanlardan mevkidaşlarıyla yoğun bir telefon diplomasisi gerçekleştirdi.

Şentop, Arnavutluk Meclis Başkanı Gramoz Ruçi ile başladığı bayram tebriği görüşmelerine Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Talat Caferi ile devam etti.

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde ise Cezayir Ulusal Meclisi Başkanı Süleyman Şenin, Tunus Meclis Başkanı Rasid el-Gannuşi ve Cibuti Ulusal Meclisi Başkanı Mohamed Ali Houmed ile bayramlaşan Şentop'un daha sonra Kazakistan Senatosu Başkanı Maulen Asımbayev ile bir görüşmesi oldu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bayramın üçüncü günü Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin, Pakistan Senatosu Başkanı Sadık Sanıranı, Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Dzhumabekov, Katar Meclis Başkanı Ahmad Bin Abdullah Bin Zaid el-Mahmud, KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ve Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ile görüşme yaptı.

Şentop, ayrıca Tacikistan Temsilciler Meclisi Başkanı Rustami Emomali, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Puan Maharanı, Özbekistan Yasama Meclisi Başkanı Nuriddinjon Ismailov, Afganistan Halk Temsilcileri Meclisi Başkanı Mir Rahman Rahmani, Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid el-Meşri, Azerbaycan Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Mohammad Bagher Ghalibaf, Kuveyt Meclis Başkanı Marzouq Al-Ghanim, Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Azhar Azizan Harun, Kosova Meclis Başkanı Vjosa Osmani ve Özbekistan Senato Başkanı Tanzila Narbayeva ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmelerde bayram tebriğinin yanısıra ikili ilişkiler ve bölgeyi ilgilendiren konularda görüş alışverişinde bulunan Şentop, dost ülkelere Türkiye’nin desteğini ifade etti.

Muhabir: İsmail Çimen

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ