Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Erzincan’da Tarım Sektör Temsilcileri Toplantısında katıldı

Erzincan’da Tarım Sektör Temsilcileri Toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Özellikle pandemi ve daha sonrada Rusya-Ukrayna savaşı bize gösterdi ki bizim teknolojiyle doymamız mümkün değil” dedi.

Politika 29.04.2022 19:29:58 0
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Erzincan’da Tarım Sektör Temsilcileri Toplantısında katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.04.2022 19:29

Erzincan’da Tarım Sektör Temsilcileri Toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Özellikle pandemi ve daha sonrada Rusya-Ukrayna savaşı bize gösterdi ki bizim teknolojiyle doymamız mümkün değil” dedi.

Bakan Kirişci, Erzincan’da Valilik, Belediye ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra AFAD Binasındaki salonda düzenlenen Erzincan’da Tarım Sektör Temsilcileri Toplantısına katıldı.

Konuşmasında Türkiye tarımının her geçen gün güçlendiğini kaydeden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Dün itibarıyla ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 148 gibi bir düzeye ulaştı. Birinci çeyrek için 7,2 milyar dolarlık tarım ürünleri ihracatı gerçekleştirildi. İhracat yüzde 27 artış gösterirken ithalat da yüzde 15 düzeyinde kaldı. Tarım sektöründe Türkiye’nin ihracatçı bir ülke olduğunun açık bir delilidir. Ülkemiz ve ülkemiz üreticileri üretiyor. Üretileni katma değerli bir hale getiren sanayimiz var. Ve bunu tüketende 95 milyona yaklaşmış bir nüfus var. Tarım sektörü zor, meşakkatli bir sektör. Ama düne kadar tarım sektöründe faaliyet gösterenler benim babam, benim kardeşim, benim amcam çiftidir demekten imtina eden bir dünya milletleri ve Türkiye örneği artık geride kaldı. Özellikle pandemi ve daha sonrada Rusya - Ukrayna savaşı bize gösterdi ki bizim teknolojiyle doymamız mümkün değil. Cebimizde paramız olsa da dahi istediklerimizi satın alabilme imkânımız çoğu zaman mümkün olamamakta. Dolayısıyla paramız var, teknolojimiz var ama tarımımız yok diyen ülkelerden değiliz. Paramızda çok şükür var, teknolojimizde var, tarımımızda her geçen gün daha da güçleniyor. Dış ticaret rakamları da bunu gösteriyor.” diye konuştu.

Bakan Kirişci, konuşmasını Erzincan’ın yerel tarım konularıyla sürdürerek Ballı Barajının 2023’de su tutmaya başlayacağını ifade etti.

Bakan Kirişci, “Erzincan’a Tarım ve Orman Bakanlığı olarak vermiş oldukları desteklerin tutarının 95 milyon liranın üzerinde. Kentte yapılacak termal sondaj çalışmaları önemli. Elde edilecek jeotermal kaynakların endüstriyel seralarda domates başta olmak üzere sebze üretiminde kullanılacak olmasını hem bir meslek insanı hem de Tarım ve Orman Bakanı olarak belirtmek istiyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ