Saadet Partisi'nde ikinci Karamollaoğlu dönemi

Saadet Partisinde genel başkanlık koltuğuna 2016'da oturan Temel Karamollaoğlu, 7'nci Olağan Kongre'de güven tazeledi.

Politika 4.11.2019 12:20:38 0
Saadet Partisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.11.2019 12:20

ANKARA (AA) - Saadet Partisinde genel başkanlık koltuğuna 2016 yılında oturan Temel Karamollaoğlu, 3 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen 7'nci Olağan Kongre'de güven tazeledi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, aslen Sivaslı olan Karamollaoğlu, 1941 yılında babasının öğretmenlik yaptığı Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Kayseri Lisesi'nden 1959'da mezun olan Karamollaoğlu, 1960'ta Sümerbank bursuyla İngiltere'ye giderek, Manchester Üniversitesi Tekstil Teknoloji bölümünü bitirdi.

Aynı üniversitede 1967'de yüksek lisansını tamamlayan Karamollaoğlu, üniversite yıllarında İngiltere Türk Talebe Birliği Başkanlığı ile FOSİS'te İngiltere Müslüman Talebe Cemiyetleri Federasyonu'nda yöneticilik yaptı, Müslüman toplulukların sosyal faaliyetlerine katıldı. Bürokrasi ve siyaset dünyasında aktif olarak çalışan Karamollaoğlu, 1971 muhtırasını, 1980 askeri darbesini ve 1997'deki "post-modern darbe" dönemini yaşadı.

Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi yönetimlerinin çeşitli kademelerinde bulunan Karamollaoğlu, 1968 yılından vefatına kadar Milli Görüş hareketinin kurucu lideri Necmettin Erbakan'ın yakın çalışma ekibinde yer aldı.

Aktif siyasete 1977 yılında başladı

Aktif siyasi yaşamına 1977'de başlayan Karamollaoğlu, Milli Selamet Partisinden Sivas milletvekili seçildi. 1980 askeri darbesinde tutuklanan Karamollaoğlu, 10 ay gözaltında tutulduktan sonra beraat etti.

Karamollaoğlu, 1987 referandumu ile siyasi yasaklar kaldırılana kadar aktif siyasetten uzak kaldı. 1989-1995 arasında Sivas Belediye Başkanlığı görevini yürüten Karamollaoğlu'nun, kentte 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları "kışkırtan" grupta yer aldığı iddia edildi, ancak daha sonra görüntülerdeki kişinin başkası olduğu belirlendi.

Dönemin Belediye Başkanı Karamollaoğlu, "Sivas olayları sırasında görevini yerine getirmediği" iddiasıyla yargılandığı davadan da beraat etti. 1995'te Genel Seçimlerinde Refah Partisinden Sivas Milletvekili olarak tekrar Meclis'e girdi.

Bu dönemde NATO Parlamenter Asamblesi üyesi olarak da görev yapan Karamollaoğlu, Erbakan'ın İslam birliğinin oluşturulması, olgunlaştırılması ve D8'lerin kurulması çalışmalarına katıldı.

Aynı dönemde Refah Partisi Grup Başkanvekilliğine seçilen Karamollaoğlu, bu görevini Refah Partisinin kapatılmasına kadar sürdürdü.

Refah Partisi'nin Anayasa Mahkemesince kapatılmasından sonra Fazilet Partisine katılan Karamollaoğlu, 1999'da Sivas'tan yeniden milletvekili seçildi.


Saadet Partisinin kuruluşunda yer aldı

Fazilet Partisinin 2001'de kapatılması üzerine Saadet Partisinin kuruluşunda yer alan Karamollaoğlu, 30 Ekim 2016'da gerçekleştirilen Saadet Partisi 6'ncı Olağan Kongresi'nde genel başkanlığa seçildi.

16 Nisan 2017 tarihindeki referanduma ilişkin halk oylamasında "hayır" diyen Millet İttifakı'nda yer alan Karamollaoğlu, "parlamenter demokrasinin korunması gerektiği" görüşünü dile getirdi.

24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde partisinin adayı oldu ve 443 bin 704 seçmenin oyunu aldı.

Saadet Partisi'nin Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 7'nci Olağan Kongre'sinde tek aday olarak seçimlere katılan Temel Karamollaoğlu, 962 oyla yeniden genel başkan seçildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ