Milletvekili Serdar, İHİK Başkanı seçildi

Politika 6.12.2017 12:21:39 0
Milletvekili Serdar, İHİK Başkanı seçildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.12.2017 12:21
AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu (İHİK) Başkanı seçildi.
TBMM’de İHİK’in başkanlık seçimi yapıldı. Seçimde oy çokluğu ile AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar başkanlığa seçildi. Seçimin ardından Serdar, değerlendirmede bulundu.
Komisyonun insan haklarını korumaya yönelik çalışmalarıyla, hak ihlallerinin azaltılması ve önlenmesi konusunda ciddi katkılar sağladığını aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili ve İHİK Başkanı Serdar,” Bizim Parlamentomuzda ilk 1990 yılında İnsan Hakları İnceleme Komisyonu kurumsal olarak faaliyete geçmiştir. Şahsen benim düşündüğüm bakış açısı olarak insana yönelik her türlü müdahalenin karşısında olmak, dik durmak, yerinde müdahaleleri yapmaktır. Sizinde bu anlayışta olduğunuza inanıyorum. Irkı, dini, dili, mezhebi ne olursa olsun insana insan gibi yaklaşmak ve bu düşünceyle buna yönelik müdahalelerin kurumsal veya bireysel müdahalelerin karşısında durmak, komisyon olarak rapor etmek ve bu sürece özellikle insanın hukukunun güvence altında olacağı bir iklim oluşturmaya katkı sağlamak hepimizin görevi”dedi.
Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak yakın zamanda çok ciddi bir insan hakları ihlaliyle toplumsal olarak karşı karışa kalındığını anımsatan Serdar,” FETÖ’nün 15 Temmuz Hain darbe girişimiyle insanın canı, malı, sistemi tehdit altına sokulmaya çalışıldı. Ancak milletimizin cesareti, basireti, feraseti ile bu def edildi. Bununla ilgili yürüyen süreçte ülkemizde zorunlu olarak olağan üstü hal ilan edildi. Bu şartların getirdiği bir durum. Hükümet yetkililerinin de sık sık dile getirdiği konu. Olağanüstü hali biz devletimize ilan ettik, milletimize ilan etmedik. Dolayısı ile boyutu itibariyle bizi de ilgilendiren bu konuda insanların bireysel haklarının bir sıkıntı alanı oluşması söz konusuysa buna ilişkin değerlendirmelerimizi de hükümete ve ilgililere teklif etmek durumunda olabiliriz”şeklinde konuştu.
Özellikle son zamanlarda Avrupa ve ABD’de İslamafobi kavramı etrafında Müslümanlara saldırılarda ciddi anlamda insan hakları tehdidi olduğunun altını çizen Serdar,” Bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda daha proaktif pozisyon alıp, dünyada ve ülkemizde bu konuda yapılan ihlalleri yakın takip etmek, buna ilişkin raporlar düzenleyip çalışmalar yapmak, kurumlara ve kişilere önerilerde bulunmak olacaktır”diyerek sözlerini tamamladı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ