Milletvekili Kahtalı’dan 12 Eylül mesajı

12 Eylül darbesinin 41. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 12 Eylül’ün yaşattığı acı tecrübelerin hala hafızalarda tazeliğini koruduğunu dile getirerek, 12 Eylül’ü gerçekleş

Politika 12.09.2021 12:12:15 0
Milletvekili Kahtalı’dan 12 Eylül mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.09.2021 12:12

12 Eylül darbesinin 41. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 12 Eylül’ün yaşattığı acı tecrübelerin hala hafızalarda tazeliğini koruduğunu dile getirerek, 12 Eylül’ü gerçekleştiren darbecilerin milletin vicdanında her daim lanetle anılacağını söyledi. Kahtalı mesajında, vesayet odakları ile mücadele etmeye devam edeceklerini de vurguladı.



“Bir utanç vesikası”


"12 Eylül bir utanç vesikasıdır ve milletimizin gönlünde derin yaralar açmıştır" diyen Kahtalı, “Ülke tarihimizin en kara lekelerinden biri olan 12 Eylül Darbesi`nin 41. yılındayız. Darbenin üzerinden geçen 41 yıla rağmen 12 Eylül`ün karanlık dönemi, yaşattığı acılar, idamlar, gözaltılar, tutuklamalar, katliamlar, işkenceler, yaptığı tüm baskı ve zülüm ile toplumun belleğinde tazeliğini acı bir şekilde korumaya devam ediyor. Eli kanlı darbeciler 12 Eylül’de 650 bin kişiyi gözaltına almış, açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılanmış, 7 binden fazla kişi için de idam cezası istenmiştir. 517 kişinin ‘ölüm cezasına’ çarptırıldığı süreçte, 50 kişi idam edilmiştir. 12 Eylül’de millet iradesini hiçe sayıp silahın arkasına sığınarak milleti karşısına alan ve türlü zulümler yapan darbeciler tek kelimeyle zalim ve katildir. Bu zalimler milletin vicdanında her daim lanetle anılacaktır” ifadelerini kullandı.



“Türkiye’yi en az 50 yıl geriye götürdü”


12 Eylül 1980 darbesinin Türkiye’yi en az 50 yıl geriye götürdüğünü vurgulayan Kahtalı, “Bütün darbelerde olduğu gibi 12 Eylül’ün açtığı tahribatın artçı ve ağır sarsıntıları yıllarca siyaset ve toplum hayatında derin yaralar açmakla kalmamış, istikrarsızlıkların kapısını da ardına kadar aralamıştır. 12 Eylül darbesi, bunun ardından tezahür eden otoriter yönetim saplantısı Türkiye’nin siyasal ve toplumsal hayatını karartmak bir yana hayatın her alanında dipsiz kuyular açmıştır. 12 Eylül, Türkiye’nin büyümesine, huzur ve barış ortamına adeta balta vurmuştur” dedi.



“Vesayet odakları ile mücadelemiz sürecek”


AK Parti olarak millet iradesinin karşısında duran vesayet odakları ile mücadele ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini hatırlatan Kahtalı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye darbeler ve darbecilerle mücadelede, tarihimizin en güçlü dönemini yaşamaktadır. İster içeride ister dışarıda milli irade düşmanlığı yapanların en temel meselesinin büyük, güçlü ve tam bağımsız Türkiye yürüyüşünü engelleme, küresel bir güç olma yarışındaki ülkemizi durdurma gayreti olduğunu biliyoruz. Yine biliyoruz ki, milletimiz bu düşmanlığa geçit vermez. Bu aziz millet, bir daha asla yeni 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların yaşanmasına izin vermez” diye konuştu.


Kahtalı, mesajında 12 Eylül’de haksız şekilde darbecilerin zulmüne uğrayan, işkence gören, idam edilen tüm vatandaşları saygıyla ve rahmetle yad ettiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ