Milletvekili Erol “Üniversitenin teknik,akademik kadrolarını kullanın"

Fırat Üniversitesi’nin Türkiye’nin En Köklü Üniversitesi Olduğunu, Teknik Ve Akademik Kadrosunun Kullanılması Gerektiğini Belirten Chp Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,üniversitenin Arsalarının Konut Alanı Olarak Tercih Edilmesinin Ya

Politika 23.02.2020 11:20:42 0
Milletvekili Erol “Üniversitenin teknik,akademik kadrolarını kullanın"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.02.2020 11:20

Fırat Üniversitesi’nin Türkiye’nin en köklü üniversitesi olduğunu, teknik ve akademik kadrosunun kullanılması gerektiğini belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,üniversitenin arsalarının konut alanı olarak tercih edilmesinin yanlış bir karar olduğunu söyledi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kentte yaşanan 6.8’lik deprem ile ilgili açıklamada bulundu.

Fırat Üniversitesi’nin Türkiye’nin en köklü üniversitesi olduğunu ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Akademik kadrosuyla öğrenci sayısıyla bölgede farklılık gösteren bir üniversitedir. Üniversitenin eğitim politikasıyla yetişmiş akademik kadrosuyla üniversitenin sağlık sektöründe oluşturduğu farkla Fırat Üniversitesi bölgede Türkiye genelinde başarı hikayesi oluşturmuş bir üniversitedir. 24 Ocak’ta Elazığ’da yaşadığımız deprem sonrası ne yazık ki üniversitenin aklını akademik, teknik elemanlarını, tarihe dayalı geçmişini birikimini kullanmak yerine üniversitelerin arsalarını kullanmaya karar verdiler. Kesik Köprü bölgesinde tarım arazisi olarak nitelendirilen ve üniversitemizin daha sonraki süreçte hem sivil havacılık hemde tarımla ilgili ayırdığı bölgeyi burayı bir konut alanı yapmak için bakanlık burayı tahsil süreci başlattı. Bu Elazığ’ın ve üniversitenin gelişimi ile ilgili son derece yanlış bir karardır. Elazığ’da yerleşimle ilgi kamu arazisi yoktur” dedi.

“Kentsel dönüşümün ve deprem konutlarının birlikte yapılacağı mahallelerimiz vardır”

Kentsel dönüşümün ve deprem konutlarının birlikte yapılacağı mahallelerin olduğunu belirten Milletvekili Erol, “Zafran da Esentepede, Fevzi Çakamak’ta Karşıyaka da, Salıbaba da, Gümüş Kavakta, Abdullah Paşa, Elazığ’ın 38 mahallesinin en az 20 tanesi hem depremden kaynaklanan konutların yenilenmesi hemde kentsel dönüşümde yeni alanlar ve imar çalışması yapılarak bu ihtiyacı giderirken, ama ne yazık ki bu ihtiyaç içinde çözülmek yerine yerinde çözülmek yerine tarım arazisi olan deprem bölgesi olan üniversitenin arazisini yeniden konut alanı olarak tercih edilmesi ve bu anlamdan işlemlerin yazışmaların başlatılması son derece kaygı vericidir. Biz hükümete buradan uyarıda bulunmak istiyoruz. Üniversitenin arsalarını değil. Üniversitelerin aklını teknik kadrolarını akademik kadrolarını tarihe dayalı bilgisini birikimini kullanın diyorum. Bu son derece yanlış bir karardır. Bu kararlardan hükümet ve bakanlık yetkilerin vazgeçmelerini diliyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

Bahis soruşturmasından Malatya’dan 4 futbolcu PFDK’lık


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ