Milletvekili Erol: 'Devleti yönetmek vatandaşın sorunlarını çözmektir'

Politika 11.06.2018 11:50:11 0
Milletvekili Erol:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.06.2018 11:50
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili ve Elazığ Milletvekili adayı Gürsel Erol, “Siyasetin var oluş nedeni ve siyasetin amacı partiler arasında kutuplaşmayı, çatışmayı değil, tam tersine devleti yönetmek vatandaşın sorunlarını çözmektir” dedi.
CHP Tunceli Milletvekili ve Elazığ Milletvekili adayı Gürsel Erol, seçim çalışmaları kapsamında Abdullahpaşa halk pazarı, kıraathaneler, Kapalı çarşı ve merkeze bağlı köyleri ziyaret etti. Erol, ayrıca parti teşkilatıyla da bir araya geldi. Gittiği yerlerde ilgiyle karşılaşan Erol vatandaşların sorunlarını dinlerken, milletvekili olması halinde vatandaşla iç içe olacağını belirtti.

"Sorunlara bakış açımızı paylaşarak siyaset yapmak daha doğru"
Elazığ’a geldiği günden beri hiçbir partinin milletvekili adayıyla ilgili yorum yapmadığını belirten Milletvekili Gürsel Erol, “Hiçbir partiyi siyaset üzerinden eleştiri, karşıtlık üzerinden siyaset yapmadan yalnızca bu kente neler yapılması gerekir, ülkenin genel sorunlarının çözümü ile ilgili bakış açım nedir, bunları anlatarak herkesin vicdanına sesleniyorum. Ülkemizin ve ilimizin içinde bulunduğu koşullar artık siyasetin çarpışma, karşıtlık kültürü ile değil tam tersine siyasetçilerin kendi arasında nezaket, hoş görü, karşılıklı anlayış içerisinde hem Elazığ’ımızın hem de ülkemizin sorunlarına bakış açımızı paylaşarak siyaset yapmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.Köylerimizi, ilçelerimizi, mahallelerimizi gezmeye başladık. İnsanlarımızla sohbet etmeye başladık. Elazığ tam bir mağduriyetler kenti haline dönüşmüş. İnsanlar mağduriyetlerini seslendirmeye bile korkar olmuşlar. Bir yere gidiyorsunuz resim çekerken bile resim çekmeyeyim yarın farklı şekilde zarar görürüm diye insanlar korkar olmuşlar. Kanun Hükmünde Kararnamelerle açığa alınıp mağdur edilen bir sürü aileler var, burada siyaset, ticaret, bürokrasi, kamu hizmetleri tekelleşmiş fakat vatandaşın sorunlarını, taleplerinin gündeme getirilmesi ile ilgili kimsenin sesi çıkmamış. Siyasetin var oluş nedeni ve siyasetin amacı partiler arasında kutuplaşmayı, çatışmayı değil, tam tersine devleti yönetmek vatandaşın sorunlarını çözmektir” diye konuştu.

"Siyaset devletle çatışılacak yer değildir"
Artık insanların kavgadan, karışıklıktan ve bir birini suçlamasından bıktığının altını çizen Erol, “Siyaset devletle çatışılacak yer değildir. Siyaset devleti yönetmenin ve devleti yönetirken nasıl yöneteceğiniz anlatılması gereken bir yerdir. Ben devlet ve Cumhuriyet geleneğinden gelen bir siyasetçiyim. Geçmişte Demokratik Sol Parti’de Bülent Ecevit başbakanlık yaptı. DSP iktidar oldu. Turgut Özal Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yaptı Anavatan Partisi iktidar oldu, Süleyman Demirel bu ülkede Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yaptı. Doğruyol Partisi bu ülkede iktidar oldu. Necmettin Erbakan Refah Partisi bu ülkede iktidar oldu ve Necmettin Erbakan başbakanlık yaptı. Bu partilerin birçoğu şuanda yalnızca kağıt üzerinde tabela partisine döndüler. Ama devlet kalıcıdır. Partiler gelip geçicidir” ifadelerini kullandı.

"Söz konusu vatansa gerisi teferruattır"
Birinci önceliklerinin önce devleti korumak olduğunu vurgulayan Erol, “Benim asli görevlerimden birisi budur. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekiliyim. Şuanda CHP Elazığ Milletvekili adayıyım. Genel başkanımızın söylediği gibi söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Hepinizin ortak değerinin bu olması lazım Tüm siyasetçilerin. Bir birimizi kötülemek, yemek, aşağılamak yerine önce ülkenin sorunlarını nasıl çözeceğiz konusunda bütün seçmenlerimizi ikna etmeliyiz" şeklinde konuştu.
Mecliste şuanda mevcut olan 550 milletvekili arasında maaşına almayarak öğrencilere bağışlayan tek milletvekili olduğunu anımsatan Erol, şöyle devam etti:
"Elazığ’da seçilirsem yine aynı şekilde davranacağım. Çünkü bir milletvekili maaş alamaz almamalı. Milletvekilliği devlet, vatan, halka hizmet etme görevidir. Bunun parasal bir karşılığı olmamalı. Bu ülkede insanlar bin 600 lira askeri ücretle çoluk çocuğunun rızkını kazanıp evini geçindirmeye çalışırken, bizim maaşımız 18 bin lira.”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ