Milletvekili Aydemir’den İngiliz basınındaki maske iddialarına tepki

AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ İBRAHİM AYDEMİR, İNGİLİZ BASININDA YER ALAN TÜRKİYE’NİN GÖNDERDİĞİ YARDIM MALZEMELERİNİN STANDARTLARA UYGUN OLMADIĞI İDDİALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Politika 10.05.2020 11:10:59 0
Milletvekili Aydemir’den İngiliz basınındaki maske iddialarına tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.05.2020 11:10

İngiliz basınında yer alan Türkiye’nin gönderdiği yardım malzemelerinin standartlara uygun olmadığı iddialarına tepki gösteren AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott’un bu haberleri yalanladığını bildirdi.

Bir TV kanalında katıldığı programda bazı İngiliz basın organlarında yer alan ve Türkiye’de de bir kısım çevrelerin sosyal medya üzerinden yaptığı ‘Türkiye’nin gönderdiği yardım malzemelerinin standartlara uygun olmadığı’ iddialarına tepki gösteren Milletvekili Aydemir, iddiaları yalanlayan ve gönderilen yardımdan dolayı Türkiye’ye teşekkür eden Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott’a minnettar olduklarını belirtti. Milletvekili Aydemir, "Küresel aktör pozisyonunu alan Türkiye’den rahatsız bunlar. Kıskançlıkları bundan. Hazımsızlıkları bundan. İngiliz basını kalkınan Türkiye görüntüsünden rahatsız. İngiliz basını gelişen Türkiye görüntüsünden rahatsız. İngiliz basını mazlum ve mağdurların hamisi Türkiye görüntüsünden rahatsız. Sebep bu. İngiliz basını böyle de, peki içimizdeki matbuata ne demeli?" dedi.

"Bunlar yalnız hazımsız değil"

Gerçek basın mensuplarını tenzih ettiklerini, yalan haber yayarak yapılan yardımları karartmaya çalışan sözde gazetecilerin iftira ve yalanlara teşne olduklarını kaydeden Aydemir, "O matbuatta yer almış sözde gazetecilerin sosyal medya kanalıyla bu iftiralara, bu yalanlara teşne olmasına, bu yalanları yaymasına ne demeli? Bunlara tek kelimeyle bir tarif getiriyorum. Bunlar hain. Bunlar hazımsız değil, hain. İçimizdeki hainler. Başka bir şey söyleyemiyorum bunlar için. Ve bu hainler İngiliz Büyükelçisinin haberleri yalanlamasına rağmen, Türkiye’ye teşekkür etmesine rağmen bu yalanları yaymaya devam ediyorlar. Katmerli hain bunlar. Ve ben tabii bu noktada İngiltere Büyükelçisine teşekkür ediyorum. Hakkı teslim ettiği için, doğruları söylediği için kendisine minnettarlığımı ifade ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ