Tarih: 03.01.2017 13:21

Kılıç, 'Kumpaslara rağmen Türkiye'de güzel işler olacak'

Facebook Twitter Linked-in

Van’da 22 yaşında siyasete atılan, bir dönemler Demokrat Parti Edremit İlçe Başkanlığı, 10 yıl ise Çiçekli Belediye Başkanlığı yapan, ardından Edremit Belediye Başkan Aday Adayı olan, Meclis Üyesi seçilen, istifa edip ardından memuriyet hayatını sürdüren Yılmaz Kılıç, gazetecilerle bir araya geldi.


Kendisine ait Kahve Deryası adlı iş yerinde yerel ve yaygın medya çalışanları ile kahvaltı yapan Kılıç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


“1996 YILINDA SİYASETE GİRDİM”
1996 yılında Hüsamettin Cindoruk’un kurduğu Demokrat Parti’den siyasette yer aldım. Nadir Kartal il başkanıyken ben Edremit’te başkandım. Sonraki süreçte Çiçekli Belde olunca ben aday adayı oldum. Ancak yaştan dolayı aday olamadım. Sonraki dönemde ise Çiçekli Belediye Başkanı seçildik. Bu görevi 10 yıl sürdürdüm” ifadelerini kullandı.

 
Siyaset sonrası Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde Kahve Deryası şubesini açtıklarını anlatan Kılıç, “Kahve Deryası’nın ülke genelinde 87 şubesi var. Bu bölgede de yaklaşık 10 şube var. Ülkede önde gelen kafe markaları arasında yer alıyor. Ben 2014 seçimlerinde Edremit Belediye Başkan Aday Adayıyken, diğer aday adaylarıyla bir araya geldik. Diğer adaylar kendi çapında niçin aday olduklarını dile getirdi. Ben de onlara 22 yaşından itibaren siyasetçi oldum. Ticareti iyi bilen bir babanın oğluyum. Ama pek ticaretle uğraşmadım. Bugün bana deseler ‘Siyasetçi mi olursun, tüccarlık mı yaparsın?’ diye. Ben ticareti tercih ederim. Ama ‘Dosta siyaseti tavsiye etmem, ama düşmana da bırakmam’ şeklinde bir söz vardır. Biz de siyasete girdikten sonra işin içinden çıkamıyoruz” dedi.


“ÜLKEMİZDE GÜZEL İŞLER OLACAĞINA İNANIYORUM”
2016’nın zor bir yıl olduğunu dile getiren Yılmaz Kılıç, 7 Haziran öncesi ve 7 Haziran sonrası ülke ve özellikle bölgede iki ayrı süreç olduğunu belirterek, “7 Haziran öncesi ben evime gittiğimde bir araç farı bile gördüğümde ‘acaba bizi öldürmeye gelenler bu mu?’ şüphesine bürünüyorduk. Sıkıntılı bir süreçti. Siyasete girmek cesaret istiyordu. Korku hâkimdi. Ben ruhsatlı silahımı o günlerde kullandım. Kavgalarımız oldu. Korktuğumuzu itiraf ettiğimiz süreçler oldu. Hükümetimizin, devletimizin düşündüğü konsepte bir kardeşlik olmadı. Farklı güçler ülkeyi kaosa sürükledi, sonraki sürece hepimiz şahit olduk. Bizi bir dönemler gizli gizli vurmaya çalışanlar, şimdi açık açık vurmaya çalışıyor. Ancak onlar vurdukça, aslında biz daha çok güçleniyoruz. Ben buna ‘İstiklal Savaşı’ diyorum. Ülkemize her taraftan saldıranlar var. 1 Kasım seçimlerinden sonra ülkeye daha çok güvenmeye başladım. Ülkenin geleceğinin daha iyi olacağına inanıyorum. Tüm bu kumpasların üzerinden geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.


Ülkedeki saldırıların hangi örgütten olduğunun önemli olmadığını ve aynı kaynaktan beslendiğine inandığını dile getiren Kılıç, “İşte gördüğünüz gibi 2017’ye girerken İstanbul’da yine hain bir saldırı oldu. Saldırıyı gerçekleştiren örgütlerin amacı aynı. Hepsi de aynı kaynaktan besleniyor” dedi.


Ülkeyi ve bayrağı seven biri olarak tanındığını anlatan Kılıç, “Bakın ırkçılık anlamındaki faşizmi elbette kabul edemeyiz. Ama ülkeyi ve bayrağı seven birine faşist diyorlarsa, varsın desinler. Bizim hepimizin davası ülke davası olmalı. Partiler gelip geçicidir. Ama ülkeler kalıcıdır. Yanı başımızdaki ülkelere bakalım, hepsinin sorunları ve sıkıntıları var. Bu ülkenin tanına kurşun sıkılırsa, yağmurdan herkes etkilenir” dedi.


Gazetecilerin yerel yönetimlerle ilgili sorusunu yanıtlayan Kılıç, “Bazen birileri kalkıp her alanda aday olduğunu açıklıyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Bakın ben sadece yerel yönetimlerden aday oldum. Talebim bu yönde oldu. Hiçbir zaman için de koltuk için görev talep etmedim. Başkanlığım döneminde de tek bir ihaleyle işim olmadı” dedi.

 

MEHMET YAŞAR'IN GENEL SEKRETER OLMASI DOĞRU BİR KARAR

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne Mehmet Yaşar’ın getirilmesinin de doğru olduğunu ifade eden Kılıç, “Mehmet Yaşar daha önce belediyede önemli görevler yapmış biri. Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmüş kişidir. Bugün Genel Sekreterlik görevinde bulunması kendisi için bir şanstır. Bizler toplum olarak zaman zaman kendi dostumuz veya arkadaşımız bir göreve gelmeyince, bu atamalara karşı çıkabiliriz. Ama Mehmet Yaşar’a zaman tanımak lazım. İnanın güzel ve doğru işler yaparsa, yarın öbür gün ilçe veya büyükşehir için başkan adayı bile olabilir. Zaman tanımak gerekir” diye konuştu.


Kılıç, Ak Parti’li Gevaş ve Tuşba Belediyelerini de başarılı bulduklarını, HDP cephesinden ise İpekyolu Belediyesi’nin güzel işler yaptığını dile getirdi.


Yeniden siyasete girip girmeyeceği ile ilgili soruyu yanıtlayan Kılıç, “Zaman neyi gösterir, onu şimdi kestirmek zor” dedi.

Kaynak: Van Bölge Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —