Kahtalı vatandaşları dinledi

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İl Başkanı İhsan Koca ve teşkilat üyeleri ile birlikte, parti il binasında düzenlenen halk günü programında vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve isteklerini dinledi.

Politika 10.01.2022 10:44:34 0
Kahtalı vatandaşları dinledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.01.2022 10:44

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İl Başkanı İhsan Koca ve teşkilat üyeleri ile birlikte, parti il binasında düzenlenen halk günü programında vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve isteklerini dinledi.

Burada bir açıklama yapan Kahtalı, 2021 yılında Malatya’ya yapılan yatırım ve hizmetlerden bahsetti. 2021 yılının pandeminin gölgesinde geçtiğini aktaran Kahtalı, buna rağmen yatırımların hız kesmeden devam ettiğini kaydederek, "2021 yılı önemli bir yıldı, pandemi bütün dünyayı olduğu gibi bizi de etkiledi ama Allah’a hamdolsun sağlık alt yapımızın güçlü olması nedeniyle salgın dönemini en az hasarla atlattık. Yapılan sağlık yatırımları Cumhurbaşkanımızın bu konuda ne kadar önemli bir vizyona sahip olduğunu ortaya koydu. Modern ve büyük hastanelerle bu konuda büyük bir sıkıntı yaşamadık" şeklinde konuştu.

Malatya’nın hem tarımda hem de sanayide önemli bir kent olduğunu belirten Kahtalı, "3. Organize Sanayi Bölgemiz kuruluyor. İnşallah kısa süre içerisinde 25 bin olan istihdam sayımızı 40 bine çıkarmış olacağız. Bu konuda diğer milletvekili arkadaşlarımızla beraber bütün taleplerimizi Cumhurbaşkanımıza iletiyoruz. Cumhurbaşkanımız da bugüne kadar Malatya ile ilgili götürdüğümüz bütün talepleri kabul etti. Bunun yanında kayısı bu yıl Allah’a hamdolsun çiftçimizin yüzünü güldürdü. Özellikle Toprak Mahsulleri Ofisinin kayısı alımı ile birlikte kayısıda fiyat istikrarı sağlandı. İki tane lisanslı depo yaptık bu lisanslı depolar ile birlikte çiftçimize önemli destekler verdik. 2021 yılında tarımsal desteklemede 105 milyon lira, hayvansal destekleme kapsamında da 36 milyon lira olmak üzere toplamda 145 milyon lira çiftçimize ve üreticimize destek sağladık. Tarsim çiftçilerimizin zararını karşılamak için 2021 yılında 108 milyon lira hasar ödemesi yaptı. Yine Organize sanayi bölgemizde 80 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisimizin inşaatı devam ediyor. İnşallah bu yılın sonunda o da faaliyete geçmiş olacak. SGK binamız yapılıyor, Kızılay Barınma Sistemleri fabrikasını kurduk. Bu tesis Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük üretim tesisi. Ayrıca Türkiye’de 23 vilayet 6. Bölge teşviklerinden faydalanıyor, bu illerden biri de Malatya. Buradaki sanayicinin ve yatırımcının önünü açacak bir şey bu. Allah’a şükürler olsun şu anda Organize Sanayi Bölgemizde yatırım yapmak isteyen çok sayıda müteşebbisimiz var. 6. bölge teşvikinin bir yıl daha uzatılması bizim için çok önemliydi. Cumhurbaşkanımıza bu konuda teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık ve diğer alanlardaki yatırımları da anlatan Kahtalı, "Battalgazi Devlet Hastanemiz inşallah çok kısa bir süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Doğanşehir’deki 100 yataklı hastanemiz de faaliyete başladı. Bunun yanında Fırat Kalkınma Ajansı’nın destekleri de devam ediyor. Buradaki cazibe merkezlerini destekleme programı kapsamında proje bütçesi 368 milyon lira olan 323 tane projenin 121 milyon lirasını hibe olarak yatırımcımıza vermiş olduk. Gençlik ve Spor bakanlığımız Malatya’mıza çok önemli hizmetler yaptı. Hürriyet Parkı’nın yanında çok güzel bir kütüphane yapıyoruz, bu da gençlerimiz için çok önemliydi. Ulaştırma alanında 53 kilometrelik Kuzey Çevre Yolunun 26,5 kilometrelik kısmını önümüzdeki günlerde kısmen faaliyete açacağız. Havalimanı terminalimiz yapılıyor, orası da bu yılın son itibariyle hizmete girmiş olacak. 2021 yılında Kömürhan Köprüsü ve tünellerini yapmıştık. Bu da çok önemli bir eser. Yine Malatya’mızda Tohma Köprüsünün açılışını yaptık. 2020 depreminde evleri yıkılan depremzedelerimiz için yapılan konutların büyük bir kısmını teslim ettik, geri kalanını da çok kısa süre içerisinde teslim etmiş olacağız. Şehit Fevzi Mahallesinin kentsel dönüşümünü sağlamak için çalışmalara başladık. 105 dönümlük arazi üzerinde çalışmalar devam ediyor, orada 678 konut yapıyoruz. İnşallah onları da kısa sürede teslim edeceğiz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ