İstanbul seçim sonuçları 2019 açıklandı! 23 Haziran Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun oy oranları burada

İstanbullular bu sabah saatlerinden itibaren yeni belediye başkanını seçmek için bir kez daha sandık başına gitti. 08:00’dan itibaren oy vermeye başlayan vatandaşlar 17:00’da kapanan sandıklar ile seçim sonuçları için geri sayıma geç

Politika 23.06.2019 20:46:32 0
İstanbul seçim sonuçları 2019 açıklandı! 23 Haziran Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun oy oranları burada
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sandıkların kapanması ile birlikte milyonlarca vatandaş nefesini tuttu ve seçim sonuçları için heyecanlı bekleyişe geçti. Konu ile ilgili son dakika haberleri de yakından takip edilmeye başladı. . Cumhur İttifakı (AK Parti - MHP) adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı (CHP - İYİ Parti) adayı Ekrem İmamoğlu'nun yarışacağı İstanbul seçim sonuçları bu başlık altından anbean canlı olarak sizlere aktarılacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim yasaklarını kaldırdığını açıklamasıyla birlikte 23 Haziran 2019 İstanbul seçim sonuçları en doğru bilgiler ile sabah.com.tr'de olacak.

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANIYOR
İstanbul seçim sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Peki, İstanbul'da Binali Yıldırım mı, Ekrem İmamoğlu mu önde? Ak Parti ve CHP'nin son oy oranlarını anbean buradan takip edebilirsiniz.

İSTANBUL İÇİN İLK SONUÇLAR YAYINLANDI
Yüksek Seçim Kurulu, 19:15'te seçim yasağını kaldıracağını açıklamasının ardından ilk sonuçlar da yayınlandı.

İşte ilk sonuçlar;

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 6 Mayıs'ta verdiği, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptali" kararı üzerine, İstanbullular sandık başına gitti. Bugünkü seçimde İstanbul, 5 yıl boyunca görev yapacak Büyükşehir Belediye Başkanını seçecek. Seçimde, Cumhur İttifakı'nın (AK Parti) adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nin adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi'nin adayı Mustafa İlker Yücel yarışıyor.

BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

"Şu an itibariyle seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu seçim kampanyası boyunca bizimle beraber yoğun bir çalışma içine giren, elinden gelen bütün gayreti gösteren yakın çalışma arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarına, bizi dinleyen, projelerimizi, vaatlerimizi anlatma fırsatı veren İstanbulumuzun güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda büyük fedakarlık gösteren aileme de bu vesileyle teşekkür ediyorum.

Seçim demek, demokrasi demektir. Bu seçimler de Türkiye'de demokrasinin en iyi şekilde, kusursuz işlediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Elde edilen sonuçlar tabii ki kesin olarak daha sonra açıklanacaktır."

Bu sonuçların İstanbul'a, İstanbul'un geleceğine hayırlar getirmesini dileyen Yıldırım, "Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımızın İstanbul'a güzel hizmetler yapmasını da temenni ediyorum. Yapacağı çalışmalarda İstanbulluların yararına yapacağı her türlü işte de kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bir kez daha İstanbulluların verdiği kararın gelecek 5 yıl için kadınlarımız, çocuklarımız ve bütün İstanbul'da yaşayan 15 milyon için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem