Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: 'Esnaf dostu bir cumhurbaşkanımız var'

Politika 22.06.2018 18:35:15 0
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.06.2018 18:35
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti hükümetleri olarak esnafların sorunlarını çözmenin birinci öncelikleri olduğunu söyleyerek, “Esnaf dostu bir cumhurbaşkanımız var” dedi.
Bakan Tüfenkci, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve esnaflarla bir araya geldi. Havuzbaşında gerçekleştirilen programda konuşan Bakan Tüfenkci, “Biz esnafın hizmetkarıyız. Sadece Malatya’nın değil, 81 ilin esnafının hizmetkarıyız. İşte TESK’in efsane başkanı Bendevi Palandöken, sorun bir dediğini iki ettiysek söylesin. Esnafın hangi sorununu getirdiyse başımız üstüne dedik, yerine getirebilmek için gecemizi gündüzümüze kattık. İnşallah 24 Haziran’dan sonrada esnafın getirdiği her konuyu çözmek hükümetlerimizin birinci önceliği olacak" ifadelerini kullandı.
Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaf dostu bir cumhurbaşkanı olduğunu kaydederek, “Cumhurbaşkanımız bize hep şunu ifade ediyor; ‘Esnaf ekonominin bel kemiğidir’ Faizlerin yüzde 20 olduğu ortamda biz esnafımıza yüzde 4-5’le kredi imkanı sunuyoruz. Malatya’da AK Parti döneminde 67 milyar kredi dağıtılmış. 2018 yılında 78 milyon kredi kullanılmış. Limitleri de yükselttik. Limitleri niye yükselttik? Minibüsçü esnafımız otobüs alırsa 500 bin liraya çıkarttık, esnafımız işyerini alıyorsa bu limiti 500 bin liraya, vadelerini 10 yıla çıkarttık. İşletme kredilerindeki kredi limitlerini 200 bin liraya çıkarttık. Bunlar önemli rakamlar. Biz iktidara gelemden önce Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu meydanlarda söz vermişti. ’Biz işbaşına gelirsek taksiciye, esnafımıza ÖTV indirimi getireceğiz’ dediler. Allah’a hamdolsun getirildi. Hep sizin istediğinizdi, ’Emekli olup da çalışanlardan prim kesmeyin’ diyordunuz, ’tamam’ dedik ve Allah’a hamdolsun cumhurbaşkanımız, başbakanımız, hükümetimiz sözünü yerine getirdi. Siz dediniz ki ’Gelir vergisinden basit usule geçmek kolay olsun.’ ’Peki’ dedik, onu da yaptık. İstisna sınırını 9 bin TL’ye çıkarttık. 9 bin TL’nin altında kazanç beyan edenlerden hiç vergi almıyoruz. Önümüzdeki dönem bir şey daha var; Bağ-Kur primleri. İnşallah yeni hükümet bu noktada da gereken adımları atar ve esnafımızı rahatlatacak çalışmaları yapar" ifadelerini kullandı.
Esnaflarla ilgili düzenlemelerin devam edeceğini ifade eden Bakan Tüfenkci, "Daha önceden teşviklerden 10 kişinin altında çalışanlar faydalanamıyordu. 3 kişi ve daha altında çalıştıran küçük esnafımıza da ’Bir senden bir benden’ kampanyası çerçevesinde yeni genç bir arkadaşımızı işbaşı yaptırdığında bir yıllık ücretin altı ayını SSK ve damga vergisi de dahil olmak üzere hükümet tarafından maaşı da karşılanıyor. Hem bir kişiye istihdam sağlansın hem de küçük esnafımız işini büyütsün istiyoruz. Elbette ki bizim zincir mağazalar sorunumuz var. Onunla ilgili de önümüzdeki dönemde zincir mağazalara karşı esnafımızın dezavantajlı konumunu düzeltmek adına düzenleme yapılır" diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ