Gümrük Bakanı Tüfenkci: '15 Temmuz'da darbeye 'dur' dedik, 16 Nisan'da milli iradeye 'evet' diyeceğiz'

Politika 4.04.2017 19:25:07 0
Gümrük Bakanı Tüfenkci:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.04.2017 19:25
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek ’Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ oylaması kapsamında Kale ilçesini ziyaret etti.
Kale Sağlık Entegre Merkezi’nin temel atma töreni esnasında Bakan Tüfenkci’ye, Malatya Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve protokol üyeleri eşlik etti.
Kale ilçesi ziyareti sırasında ilk durağı Kale Göl Otel olan Bakan Tüfenkci, burada muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Tüfenkci, buradaki temaslarının ardından Kale Sağlık Entegre Merkezi’nin temel atma törenine katılmak üzere ilçeye doğru hareket etti.
Kale Sağlık Entegre Merkezi’nin temel atma törenin de konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bizler işimiz hizmet, gücümüz millet diyerek yola çıktık. Hizmetlere baktığımız zaman AK Parti dönemlerinin Cumhuriyet tarihinde, geçmiş yıllara göre boy ölçüşemeyecek çalışmalarla dolu olduğunu görebiliyoruz. Her alanda Türkiye’yi kat be kat büyüttük. Yollarla, sağlık hizmetleriyle, üniversitelerle, ekonomiyle, eğitimle büyüttük büyütmeye de devam edeceğiz. Malatya’yı bir sağlık üstü haline dönüştürebilmek için Yanık Ünitesi, Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi, Eğitim ve Araştırma hastanesi, Battalgazi Devlet Hastanesi, 100 yataklı Doğanşehir Devlet Hastanesi, Arapgir Devlet Hastanesi, Pütürge Devlet Hastanesi, Kuluncak Toplum Sağlığı merkeziyle tüm ilçeleriyle, şehir olarak sağlık üssü haline geleceğiz. Sağlıkta ileri tetkiklerin yapıldığı, birinci sınıf hizmetin verildiği bir yer haline geleceğiz" ifadelerini kullandı.

“Yatırımcıların gözü Malatya’da”
Malatya’nın ulaşımdaki alt yapısıyla, ticaret merkezi olma hüviyetini bu günlerde çok daha fazla ortaya çıkartacağını belirten Bakan Tüfenkci, "340 yatırımcımız Malatya’ya hizmet getirmeyi taahhüt ediyorlar. Bu sözler hayat bulduğu an kırk üç bin 500 işsizimize iş bulacağız. Belediyelerimizin çalışmalarıyla yol, su, alt yapıda sorun yaşanmayacak durum söz konusu bu anlamda başkanlarıma sizlerin huzurunda teşekkürü bir borç bilirim. Borçlanarak, gücünün üzerinde işler yaparak hizmetler getiriliyor. Büyükşehir olmadan önce bu hizmetlerin hiç biri neredeyse yoktu. Şimdi ise hizmetlerin birinci sınıfı sunuluyor" diye konuştu.

“Efendim diplomasisi, baş üstüne sözleri ak partiyle bitti”
16 Nisan’da yapılacak halk oylamasıyla Türkiye’nin yeni bir atağa kalkacağını vurgulayan Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye’nin kaderi yeniden yazılacak. Kalkınma hamlesi başlayacak ve hepimizin refah düzeyi, milli geliri 11 bin dolardan, 25 bin dolara çıkacak. Bu ülke çalışkandır, bir ve beraberdir. Bu birlik ve beraberliğin devam etmesi adına 16 Nisan’da bizlerin referanduma ’evet’ demesi lazım. Terör saldırılarını görüyorsunuz. Bugün Şırnak’ta 3 askerimizi şehit ettiler. Biliniz ki biz onlarla mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. 16 Nisan’dan sonra da onların kökünü kazımış olacağız. Biz bir yandan terörle mücadele ederken, diğer yandan Türkiye’yi büyütmeye çalışıyoruz. Biz bu günlere engelleri aşarak geldik. Hep önümüzü engellerle kesmeye çalıştılar. Amaç, Türkiye’nin büyümemesi, Türk insanının zenginleşmemesi, Türk milleti patron olmamasıdır. AK Parti’den önce nasıl efendim diplomasisi varsa, baş üstüne diyorlarsa bundan sonra da devam etsin, Türkiye önlerinde diz çöksün diye tezgahlar kuruluyor. Sizlerin desteği, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla bu engelleri aştık. 15 Temmuz’da ülkemizi bölmek isteyen hainlerin girişimleri sizlerin desteğiyle bertaraf edildi. 15 Temmuzda nasıl siz nu meydanları doldurup darbeye ’dur’ dediyseniz. 16 Nisan’da da milli iradeye ’evet’ hep birlikte evet diyeceğiz. Bizler sizlerin hizmetkarı olmak için varız, sizler bizleri desteklerseniz, Ankara’ya güçlü bir şekilde gönderirseniz Kale’nin şehirleşmesi noktasında ki projelerimizi takip edeceğiz"
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ