Doç. Dr. Palabıyık: “Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerine kumpas kurdu”

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık, “Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerine kumpas kurdu” dedi.

Politika 11.03.2022 10:09:20 0
Doç. Dr. Palabıyık: “Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerine kumpas kurdu”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.03.2022 10:09

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık, “Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerine kumpas kurdu” dedi.

Doç. Dr. Adem Palabıyık, gündeme ilişkin İHA’ya yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’a HDP’nin gönlünü almak için gittiğini ama geçmişten gelen kumpasa dahil olma alışkanlığı göstererek Diyarbakır annelerine kumpas kurduğunu ifade etti. Palabıyık, “Kılıçdaroğlu yuvarlak masa toplantısından sonra 28 Şubat tarihinde açıklanan mutabakata HDP’nin davet edilmemesini kendisi için bir tehlike olarak gördü, çünkü HDP’nin desteğini kaybederse aday olamayacağını iyi biliyordu. Diyarbakır’da da HDP seviciliği yaparak konuştu ve hiçbir planı olmamasına rağmen ‘sorunları çözeceğiz’ dedi. Aslında ortada bir sorun da kalmamıştı fakat Kılıçdaroğlu sanal bir gündem oluşturmak istiyordu. Oluşturmak istediği sanal gündeme elbette Diyarbakır annelerini de dahil etmek en büyük hayaliydi ama bunu nasıl yapacağını iyi biliyordu. Çünkü Deniz Baykal’a kurulan kaset kumpası sonrası üzerine düşeni başarıyla yerine getirmiş ve CHP Genel Başkanlığına seçilmişti. Kaset kumpası ile gelen Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da da annelerle görüşme talebini iletti ve evlat nöbetindeki aileler, ‘HDP binası önüne gelin’ taleplerini iletmek için gittiğinde çekilen fotoğraf sosyal medya aracılığı ile servis edildi. Elbette bu tutum Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde olmadan asla gerçekleşemezdi. Annelerin tavırlarının net olmasına rağmen, CHP’li yöneticilerin anneleri, Kılıçdaroğlu ile görüşmüş gibi lanse etmesi çok adice bir tavır oluşturdu. Aday olabilmek için HDP’ye her türlü tavizi veren Kılıçdaroğlu’dan her türlü fason üretimin bekleneceği bir kere daha ispatlanmış oldu. Evlat nöbetindeki aileler, asla görüşmek için gitmediklerini ve taleplerini iletmek için orada bulunduklarını fakat CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun kendilerine yalan söyleyerek kumpas kurduğunu ifade ettiler. Kılıçdaroğlu, 10 Mart günü annelerin bedduasını aldı" diye konuştu.

“Kılıçdaroğlu, kaset kumpası ile gelmişti”

Kılıçdaroğlu’nun, Deniz Baykal’a kurulan kaset kumpası sonrası CHP yönetimine dahil olduğunu sözlerine ekleyen Palabıyık, “Deniz Baykal’a kurulan kaset kumpası Kılıçdaroğlu’nun yönetime gelişinin başlangıcı oldu. ‘Genel başkan adayı olmam’ diyen Kılıçdaroğlu bir kere daha yalan söyledi ve CHP Genel Başkanlığına aday oldu. Bu tür iğrenç bir olay sonrası genel başkan olan Kılıçdaroğlu’nun, Diyarbakır annelerinin direnişine gölge düşürmesine veya fitne çıkarmasına asla izin verilmemeli. Çünkü adaylığı şaibeli olay ile başlayan bir siyasal aktörün her türlü siyasal tutumunun şaibeli olması beklenebilir. Annelerin alınlarının akıyla sürdürdüğü direniş, şaibeli bir ismin gölgesinde kalmamalı” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ