Doç. Dr. Adem Palabıyık: “Bugün iktidarda mevcut CHP yönetimi olsaydı muhtemelen Hatay PKK/PYD terör devletinin bir parçası haline gelmişti”

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının siyaset sosyolojisi açısından hiçbir tutarlılığının olmadığını belirterek,

Politika 1.07.2021 09:24:12 0
Doç. Dr. Adem Palabıyık: “Bugün iktidarda mevcut CHP yönetimi olsaydı muhtemelen Hatay PKK/PYD terör devletinin bir parçası haline gelmişti”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.07.2021 09:24

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının siyaset sosyolojisi açısından hiçbir tutarlılığının olmadığını belirterek, “Bugün iktidarda mevcut CHP yönetimi olsaydı muhtemelen Hatay PKK/PYD terör devletinin bir parçası haline gelmişti” dedi.

Gündeme ilişkin konular hakkında İHA’ya açıklamalarda bulunan BEÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının devlet çıkarına ciddi zarar verebilecek düzeyde olduğunu ifade etti. “Siyasetin yalan söyleme sanatı olmadığına inanmak isteyen vatandaşların Kılıçdaroğlu’nun tavırlarına nasıl bir anlam yükleyeceklerini iyi analiz etmek gerekiyor” diyen Palabıyık, şunları söyledi:

“CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta içi yaptığı açıklamaların siyaset sosyolojisi açısından hiçbir tutarlılığı bulunmamakla birlikte esasen devlet çıkarına da ciddi zararlar verebilecek düzeydedir. Özellikle yabancı yatırımcıyı ürküten otoriter söylemler, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye karşıtı mevcut projelerde de yer alabileceğini açıkça ortaya koymuştur. Siyasetin yalan söyleme sanatı olmadığına inanmak isteyen vatandaşların Kılıçdaroğlu’nun tavırlarına nasıl bir anlam yükleyeceklerini iyi analiz etmek gerekiyor. Hatta siyasal açısıdan durum o kadar vahim bir hale geldi ki, PYD dahi terör örgütü olarak kabul edilmedi. Siyasi hırs sebebiyle bir siyasi parti liderinin hayatı boyunca seçmenini aldatması ancak üçüncü sınıf bir siyasi pratiktir ve ülkemiz maalesef bu tür bir siyasi iletişim sürecini Kılıçdaroğlu öncülüğünde CHP’de bizzat yaşamaktadır. Bu tür çarpık bir siyaset sosyolojisinin sonucu ister istemez akıllara bugün, iktidarda mevcut CHP yönetimi olsaydı muhtemelen Hatay PKK/PYD terör devletinin bir parçası haline gelmişti yargısını oluşturmaktadır. CHP’nin kurucusu Atatürk’ün Hatay için verdiği mücadele bizzat CHP Lideri Kılıçdaroğlu eliyle anlamsızlaştırılacaktır. CHP’nin, bir inat uğruna ne güneşler batırabileceği artık aşikârdır. Çünkü Kılıçdaroğlu siyasi yalan ve inat uğruna HDP’nin bütün tekliflerine açıktır. Hatta HDP’nin Millet İttifakı’na destek sağlaması karşılığında ülkemizin izlediği Suriye politikasını değiştirerek, Suriye’nin kuzeyini PKK/PYD’de peşkeş çekebilecek kadar gözü dönmüş vaziyettedir. Anlaşılıyor ki bugün ki CHP yönetiminin varlığı Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen terör devleti için önemli bir umut teşkil etmektedir."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bakanlık döneminde örtülü ödenek sürecini nasıl yönettiği ve milyonlarca liranın nereye harcandığını Artagan bağlamı ile birlikte kamuya açıklaması gerektiğinin altını çizen Palabıyık, “Akşener grup toplantısında dile getirdiği Artagan söylemi sanırım İçişleri Bakanlığı yaptığı döneme atıf yapmak için gündeme getirilmiştir. İçişleri Bakanlığı dönemindeki örtülü ödenek sürecini nasıl yönettiği ve milyonlarca liranın nereye harcandığını Akşener tarafından Artagan bağlamı ile birlikte kamuya açıklanmalıdır. Çünkü Akşener Susurluk günlerinde çete bakiyesini temizlemek ve yaşanan rezaletin üstünü örtmek üzere İçişleri Bakanlığına getirilmiştir. Susurluk kazası sonrası yürütülen 29 soruşturmanın 27’sinde Meral Akşener’in imzası vardır lakin bu soruşturmalara rağmen Susurluk’un yeterince aydınlatılamamış olması, Akşener’in o süreçte oynadığı role işaret etmektedir. Akşener, bizzat siyaset-mafya- devlet ilişkisinin en yoğun olduğu dönemde bakanlık yapmış ve bu büyük krizi ustaca yönetmiştir. Bugün AK Parti’yi çetecilik ile suçlayan Akşener’in, ‘temiz siyaset’ söylemi tamamen bir ütopya ve aldatmacadır çünkü siyasal geçmişini itinayla temizleyememiştir. Fethullah Gülen ile alakalı övücü sözlerinden hiç bahsetmiyorum bile” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ