Demirtaş masum ama Osman Gülaçar suçlu, öyle mi?

AK Parti tarafından Van’da milletvekilliğine aday olarak gösterilen Osman Gülaçar hakkında başlatılan karalama kampanyası sol çevrelerin ikiyüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Politika 23.05.2018 15:51:16 0
Demirtaş masum ama Osman Gülaçar suçlu, öyle mi?
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.05.2018 15:51

Her fırsatta ‘demokratik bir seçim ortamı’ için Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini savunan sol çevreler AK Parti’nin Van’dan milletvekili adayı gösterdiği Osman Gülaçar’ı geçmişte haksız yere tutuklanmış olmasından ötürü suçlu ilan edebiliyor!

 

Türkiye’de solun insan hakları ve hukuk konusunda nasıl da çifte standartlı davrandığı ve demokrasi savunusunu da ‘kendine demokrat’ olmaktan ibaret algıladığı iyi biliniyor. Bu olgu Osman Gülaçar aleyhine başlatılan kampanya ile bir kez daha görülmüş oldu.

 

Osman Gülaçar hakkında 2014 mahalli seçimlerinde Van’da AK Parti tarafından belediye başkanlığına aday gösterildiğinde yürütülen karalama kampanyası bu kez milletvekilliğine aday gösterilmesi üzerine yeniden sahneye konuldu.

 

Osman Hoca Van’da sevilen, itibar sahibi bir insan. İslami kimliğini gizlemeyen, Ümmet coğrafyasında yaşanan zulümlere sessiz kalmayan pek çok Müslüman gibi belli çevrelerce hedef alınan ve bu yüzden de takibata uğramış bir isim.

 

2009 yılında el-Kaide ile irtibat suçlamasıyla gözaltına alınıp, tutuklanıyor. İki ay kadar cezaevinde kaldıktan sonra da tahliye ediliyor ve bilahare beraat ediyor. Yani hakkındaki ithamın asılsız olduğunu mahkeme de ikrar ve ilan ediyor. Buna rağmen malum çevreler tekrar tekrar bu konuyu gündeme getirip, algı oluşturmaya kalkışıyorlar.

 

İşin garibi şu ki, her fırsatta emniyetin keyfi operasyonlarından şikayet eden, yargılama sürecinde hiç kimsenin suçlu ilan edilmemesi gerektiğini tekrarlayan bu çevreler hoşlanmadıkları, sevmedikleri isimler söz konusu olduğunda beraat kararını dahi görmezden gelip sadece yargılanmış olmayı bir suçluluk göstergesi olarak kullanmaktan çekinmeyebiliyorlar.

 

Kaynak: Haksöz Haber

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ