Davutoğlu bizzat kendisi isim aramaya gitmiş

Ahmet Davutoğlu 10 gün önce Ankara’ya gidip bir takım görüşmeler yaptı. Yanında eski bürokratlar ve eski öğrencileri vardı. Liderlik istedi ancak

Politika 3.03.2019 03:27:35 0
Davutoğlu bizzat kendisi isim aramaya gitmiş
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ahmet Davutoğlu 10 gün önce Ankara’ya gidip bir takım görüşmeler yaptı. Yanında eski bürokratlar ve eski öğrencileri vardı. Liderlik istedi ancak 2 gün öce kendisine ret yanıtı verildi. Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş, Davutoğlu ve yeni parti görüşmelerine dair kulisleri Artı TV’de yayınlanan, gazeteci Celal Başlangıç’ın hazırlayıp sunduğu Artı Gerçek programında anlattı.  

Hürtaş, “Davutoğlu’nun Ankara’da yeni parti için yaptığı temaslarda reddedildiği bilgisi geliyor. Reddedilme sebebi de Davutoğlu’nun toplumda karşılığı olmaması, deniliyor” diye konuştu.  

Davutoğlu’nun toplumda karşılığı olmadığı gerekçesiyle liderlik talebinin reddedildiğini anlatan Hürtaş, Davutoğlu’nun Ankara’daki temaslarından sonuç alamadığını söyledi.

Yeni partinin kuruluş çalışmaları içinde yer alan bir isimle görüşen Sibel Hürtaş şunları anlattı:  "Davutoğlu 10 gün önce Ankara’da temaslar gerçekleştirmiş. 10 gün önce yaptığı temaslarda aslında şimdiye kadar ortaya çıkan bilgilerle örtüşen şeyler söylüyor. ‘Ben teşkilatları kurdum, taban beni istiyor,’ ifadeleri var. ‘Gelin beraber bu partide devam edelim’ diye…

Davutoğlu’nun yanında kimler vardı?

Eski bürokratlar ve eski öğrencileri vardı. 10 gün önce bir teklif getirdiğini öğrendik Ankara’daki bazı çevrelerden. Kimler vardı?

Örneğin AKP’nin bir kurucusu ile görüştü. Bazı eski milletvekilleriyle görüştü. Ve yüksek yargıdan da bir eski isimle görüştü Ahmet Davutoğlu.

Önceki gün yapılan son görüşmede Davutoğlu’na bir ret yanıtının verildiğini öğrendik.  

Neden bir ret yanıtı verildi? Onu da söyleyelim.

Sorduk bire bir, ‘Neden Davutoğlu’nu istemiyorsunuz’ diye.  

Açıkçası Davutoğlu’nun toplumda bir karşılığının olmadığını söylüyorlar. Özellikle Suriye konusunda ve Başbakanlığı dönemindeki icraatlarının yanlışlığından dem vuruyorlar. Eski defterlerin bu 10 günlük süre içinde açıldığını ve insanların aslında bunu düşündüğünü, eski siyasi aktörlerin bunu düşündüğünü söyleyelim. İki gün önce de Davutoğlu’na ret yanıtı iletildi.” 

SİZDEN İSTEĞİMİZ

Okuduğunuz bu gönderiyi beğenerek, sosyal medyada paylaşarak veya whasapp'tan telefon rehberinizdeki kişilere göndererek daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilir, daha fazla insanın bu konu hakkında bilinçlenmesine destek verebilirsiniz..


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem