Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan Bitlis'te

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nca (GENÇKONFED) düzenlen çalıştaya katılmak için Bitlis’in Tatvan ilçesine geldi.

Politika 12.11.2016 21:23:28 0
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan Bitlis
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2016 21:23

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nca (GENÇKONFED) düzenlen çalıştaya katılmak için Bitlis’in Tatvan ilçesine geldi.

GENÇKONFED tarafından Tatvan’da düzenlenen ’Yeniden Büyük Türkiye ve Başkanlık Sistemi Gençlik Çalıştayı’na, 81 ilden 120 genç katıldı. Gençler, Orhan’ı üzerinde Cumhurbaşkanlığı logosu ve yeni görevinde başarılar dileyen yazılı pasta ile karşıladı. Orhan, gençlere teşekkür ederek pastayı kesti.

Tatvan’da bir otelde düzenlenen çalıştay, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, yaptığı konuşmada, Gençlik Konfederasyonunun düzenlediği çalıştayının çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin dört bir yanından gençlerin burada olduğunu ifade eden Orhan, "Gençlerimiz Türkiye’nin doğusundaki medeniyet şehri Bitlis’e geldiler. Sizler şehrinizin temsilcisi olarak buraya geldiniz. Şehrinizin dokusunu, havasını ve duygusunu buraya getirdiniz. Burada 3 gün beraber olacaksınız. Göreceksiniz ki bir elin parmaklarısınız, birsiniz ve berabersiniz hiç bir şeyin sizi ayıramayacağını anlayacaksınız. Bir davanızın olduğunu göreceksiniz. O davanızın şu olduğunu farkına varacaksınız. Bu ülkede din, dil ve ırk gözetmeksiniz bin yıldır bir beraberliğimiz ve kardeşliğimiz var. O kardeşliği ebediyen muhafaza etmek bizim davamızdır. Bizim şartımızdır. Ne pahasına olursa olsun biz o davaya sahip çıkacağız ve siz o dava uğruna bugün buradasınız" dedi.

"Orta Doğu’nun kaderinin Anadolu coğrafyasından farklı olduğunu kesinlikle düşünmemeliyiz"
"Bu davadır ki bugün uğruna Anadolu’da, Orta Doğu’da büyük savaşların, yıkımların ve acıların yaşandığını görüyoruz" diyen Orhan, "Aslında Orta Doğu ve Anadolu’nun kaderinin de buna bağlı olduğunu görüyoruz. Orta Doğu’nun kaderinin Anadolu coğrafyasından farklı olduğunu kesinlikle düşünmemeliyiz. Bugün görüyoruz ki Orta Doğu’da bin yıldır yaşananların bir umuda bağlandığını ve o umudun da Anadolu’da, Türkiye’de ve bugün peşinden gittiğimiz bir lidere bağlı olduğunu görüyoruz. Hamdolsun ki bugün hepimiz bir şuura sahibiz. Artık dünyada neler oldu bitti görüyoruz. Kimler nerede ne yapıyor onun bilincindeyiz. Türkiye’nin en doğusunda Tatvan’da medeniyet şehrinde bir araya geliyoruz ve o şuura sahip oluyoruz. O inancı birlikte yaşıyoruz. O davaya sahip çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Ne yazik ki bu yolda bu yürüyüşte önlerine çok büyük engeller, çok büyük projelerin çıktığını ve çıkacağını belirten Orhan, "Ama mualefet şudur, kararlıktadır, inançtadır ve doğru yoldan ayrılmamaktadır. İşte bu çalıştayın sonunda sizden beklenen de bu davaya çok sıkı bir şekilde sarılmak ve o inancı asla yitirmemek. Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi ile ilgili çok önemli fikir alışverişlerinde bulunacağız. Umuyorum ki memleketimiz için çok hayırlı bir süreç olur. Bu davaya sahip çıkacağınıza inanıyorum. Bu çalıştayın sizler ve bizler için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

"Dünya sahnesinde yerimizi alabilmeyle ancak yeniden büyük Türkiye olabiliriz"
Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise yeniden büyük Türkiye olabilmenin tek yolunun kompleks ve hastalıklardan arınmak geçtiğini belirterek, "Milli kimliğimize bürünerek kendimizi, köklerimizi iyi tanıyarak, öz güvenimizin yerine gelmesiyle dünya sahnesinde yerimizi alabilmeyle ancak yeniden büyük Türkiye olabiliriz" dedi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan da Bitlis’in Osmanlı tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bediüzzaman Said Nursi, Abdurrahman Gazi ve Mevlana İdrisi Bitlis-i’nin memleketinde olmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ise çalıştayın hayırlı olmasını temenni etti. Dün başlayan ve yarın da devam edecek olan çalıştayın ikinci oturumu, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ