CHP'nin 2021 bütçesi Parti Meclisinde görüşülecek

CHP Parti Meclisi, genel merkez ve yurt dışı temsilciliklerinin hesaplarını da kapsayan 2021 bütçesini görüşmek üzere salı günü toplanacak.

Politika 10.01.2021 12:24:17 0
CHP
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.01.2021 12:24

ANKARA (AA) - AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP PM uzun bir aradan sonra salı günü yüz yüze gerçekleştirilecek.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak PM'yi yoğun bir gündem bekliyor.

Kılıçdaroğlu'nun sunuşuyla başlayacak PM, ilk olarak ekonomi gündemini değerlendirecek. Geçen yılın genel durumunun ele alınacağı bu değerlendirmede, partinin 2021'de kamuoyuyla paylaşacağı ekonomi politikaları konuşulacak.

"Cumhur İttifakı'nın attığı son adımlara dair siyasi değerlendirme"nin de yapılacağı belirtilen PM'de, genel merkez ve yurt dışı temsilciliklerinin hesaplarını da kapsayan 2021 bütçesi görüşülecek.

Taşınmazların satışıyla ilgili Merkez Yönetim Kuruluna yetki

PM'de, tüzüğün 23. maddesinin 11'inci fıkrası uyarınca Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) partiye ait taşınmazların satışı için yetkilendirilmesi de görüşülecek. MYK, bu yetkiyi alması durumunda, "partinin amaçlarına uygun olarak taşınır ve taşınmaz mal ile taşıt araçları" hem alabilecek hem de satabilecek.

Bu madde ile CHP'nin bazı illerde kullanmadığı veya atıl durumdaki taşınmazların satışının yanı sıra bazı il başkanlığı binalarının da yenilenmesinin gündeme gelebileceği belirtildi.

Görevden alınan il ve ilçe başkanlarının durumu

CHP'de 9 Kasım 2020'de yapılan MYK toplantısında Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ve il yönetimi ile 9 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevden alınmasına karar verilmişti.

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde görevden alınan ve son olağan kongrede yeniden il başkanı seçilen Sucu, MYK kararına itiraz etmişti. Görevden almaya "parti oylarının düşmesi" gerekçe gösterilirken, Sucu ve diğer isimlerin itirazları PM'de karara bağlanacak.

PM'de ayrıca 16 Kasım 2020'deki MYK ile görevden alınan Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan ve il yönetiminin, 23 Kasım 2020'deki MYK ile görevden alınan Ağrı İl Başkanı İbrahim Aslan ve il yönetiminin itirazları da görüşülecek.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ