CHP'den Kovid-19'la mücadele önlemleri için Meclis'te genel görüşme talebi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Kovid-19 salgınıyla mücadelede gelinen nokta, aşı tedarikinde yaşanan sorunlar ve mutasyonla ilgili alınması gereken önlemler' konusunda TBMM'de q genel görüşme açılmasını istedi.

Politika 6.02.2021 15:15:14 0
CHP
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.02.2021 15:15

TBMM (AA) - Özel, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 salgınında dünya genelinde yaklaşık 2 milyon 300 bin, Türkiye'de ise Sağlık Bakanlığının resmi verilerine göre 26 bin 577 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Aralarında Bilim Kurulu üyelerinin de bulunduğu uzmanların, şubat ayı ortalarında yeni bir dalga beklendiğine ilişkin açıklamalarına işaret eden Özel, koronavirüsle mücadelede vakaların yeniden tırmanışını engellemek için Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tedbirleri sıkılaştırması gerektiğini belirtti.

İngiltere'de görülmeye başlayan mutasyonlu virüsler konusunda yeterince tedbir alınmadığını ifade eden Özel, Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 196 kişi de İngiltere mutasyonu, 2 kişi de Güney Afrika, 1 kişi de ise Brezilya varyantı tespit edildiğini, mutasyonlu virüsle mücadele noktasında ele alınabileceklerin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP'li Özel, Kovid-19'la mücadele konusunda her gün açıklanan turkuaz tablo gibi, mutasyonlu virüsün, kaç kişide tespit edildiğinin, görüldüğü kentlerle birlikte kamuoyuna şeffaf şekilde iletilmesini talep etti.

Kovid-19'la mücadelede yeterli miktarda aşının henüz getirilemediğini anımsatan Özel, öyle devam etti:

"Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı'nın aşı tedarikinde zorluklar yaşanabileceğine yönelik ifadeleri, kamuoyuna taahhüt edilen 50 milyon doz aşının getirilemeyeceği vehmini kuvvetlendiriyor. Bu konudaki taahhütlerin gerisine düşülmeyeceğine yönelik bir açıklamanın yapılması kamuoyundaki soru işaretlerini bertaraf edecektir. Ancak tüm yurttaşlarımıza yetecek dozda aşının bulunabilmesi noktasında yürütülen müzakerelerin geldiği aşamayı bilmek de vatandaşlarımızın hakkıdır."

Gelinen aşamada vaka sayılarındaki artış ihtimalleri, aşı tedarikinde yaşanan ve yaşanabilecek sorunlar ile virüsün mutasyona uğramasının mücadelede yaratacağı olumsuzlukları görüşmek için TBMM'de genel görüşme açılması çağrısında bulunacaklarını bildiren Özel, TBMM'nin sürece dahil olması gerektiğini, bu konularda parlamento vasıtasıyla kamuoyunun bilgilendirilmeye ihtiyacı olduğunu belirtti.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ