CHP-HDP-İP ittifakı sorgulanmayacak mı?

Mahmut Övür bugünkü köşesinde terör örgütü PKK’nın açık destek verdiği CHP-HDP-İP ittifakını masaya yatırdı. “CHP'nin HDP'yle girdiği, PKK'nın da destek verdiği bu gizli ilişki nereye kadar sürecek ve nasıl bir

Politika 27.04.2019 19:09:26 0
CHP-HDP-İP ittifakı sorgulanmayacak mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Mahmut Övür bugünkü köşesinde terör örgütü PKK'nın açık destek verdiği CHP-HDP-İP ittifakını masaya yatırdı. "CHP'nin HDP'yle girdiği, PKK'nın da destek verdiği bu gizli ilişki nereye kadar sürecek ve nasıl bir siyasi sonuç doğuracak?" diyen Mahmut Övür'ün yazısı şu sözlerle son buluyor: "Görünen o ki, 31 Mart seçimlerinde işe yarayan siyaset mühendisliğiyle oluşan bu ittifakın ömrü, CHP ve HDP'nin hatta İP'in açık ilişkisine ve terör karşısında alacakları tavra bağlı."

İŞTE MAHMUT ÖVÜR'ÜN YAZISINDAN BAŞLIKLAR

PKK terörü konusunda ortak bir tavır gelişecek mi?
Bu soruların cevabı verilirken iki olasılıktan söz ediliyor. Birincisi, CHP'yle kurulan ilişki, geçmişten bugüne PKK-HDP hattının izlediği siyasetten farklı olmayacak ve köprü geçildiğinde PKK yine PKK'lığını yapacak ve bu ilişkiyi bitirecek. Üstelik HDP bu ilişkiyi bitirip, rahatlıkla CHP'yi "faşistlikle" suçlayabilir.

"AKSİ HALDE CHP BUNU TOPLUMA ANLATAMAZ..."

İkinci olasılık, CHP'nin, HDP'yle açık ittifak yapması ya da "laiklik" ortak paydası üzerinden birleşmeleri üzerine kurulu. Bunun tek şartı; CHP-HDP ortaklığının terör karşısında açık ve net tavır almasıdır. Aksi halde CHP bunu topluma anlatamaz. Bu siyaset açısından doğru bir adım olur. Ancak buna bir engel var. O da önümüzdeki seçimsiz 4.5 yılı, Türkiye'nin sorunsuz geçirmesini istemeyen güçlerin rahat durmayacağı gerçeği.

Seçim sonrası PKK'nın terörü yükseltmesi hayra alamet değil. Bu tehdit devam ederken, CHP'nin HDP'yle birleşmesi veya açık ittifak yapması kolay olmayacak.

Tabii işin bir de CHP'nin ittifak yaptığı İyi Parti ve destekçisi SP boyutu var. CHP, onlarsız HDP'yle ittifak yapsa bile aynı sonucu alamaz.

Görünen o ki, 31 Mart seçimlerinde işe yarayan siyaset mühendisliğiyle oluşan bu ittifakın ömrü, CHP ve HDP'nin hatta İP'in açık ilişkisine ve terör karşısında alacakları tavra bağlı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem