CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya: "Ardahan’ın hali içimizi burkuyor"

Chp Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, ''21 Yüzyılda Bir Şehrin Tüm İmkanlarinin Kısıtlı Olması, 17 Yıldır Akp İktidarlarinda Elle Tutulur Bir Yatırımın Yapılmamış Olması Üzücü Bir Durumdur' Dedi.

Politika 3.10.2019 17:44:05 0
CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya: "Ardahan’ın hali içimizi burkuyor"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.10.2019 17:44

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, ’’21 yüzyılda bir şehrin tüm imkanlarının kısıtlı olması, 17 yıldır AKP iktidarlarında elle tutulur bir yatırımın yapılmamış olması üzücü bir durumdur" dedi.

Kaya, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamada, ’’Ardahan’ın hali içimizi burkuyor, 21 yüzyılda bir şehrin tüm imkanlarının kısıtlı olması, 17 yıldır AKP iktidarlarında elle tutulur bir yatırımın yapılmamış olması üzücü bir durumdur. Ardahan’ın kalkınması demek gençlerimizin göç etmemesi demektir. Azalan değil, çoğalan bir nüfus olacak. Bu şehrin eti, sütü, balı, peyniri dünyaya, Türkiye’ye yetecek derecede. Önemli olan bunu değerlendirmek, pazara dönüştürmek" dedi.

Okuma yaza oranını en yüksek kentlerden biri Ardahan olduğunu, bu nedenle Ardahan’da olmaktan son derece büyük bir onur ve gurur duyduğunu ifade eden Kaya, "Bakmayın çocuklarımızın göç edip gittiğine. Sizin oluşturduğunuz değerlerin kimi ABD’de ses veriyor, kimi İstanbul’da, kimi dünyanın başka kentlerinde. Her biri Ardahan’dan dahan fazla nüfusa sahip olan kentler oluşturdunuz. Ben Kırşehirliyim Kırşehir’de Ardahanlı bir mahalle var" diye konuştu.

Bir Serhat şehri olan Ardahan’ın avantajlarını yeterince kullanmadığını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Kaya, ’’Çıldır ve Posof ilçelerinde bulunan sınır kapıları ticari beklentileri karşılayamamış ve Ardahan’ın kalkınması için önemli katkılar sunacak böylesine önemli iki sınır kapısının, avantaja çevrilmemiş olması çok büyük bir kayıptır.’’

Ardahan’ın halkçı belediyecilik anlayışının ne demek olduğunun işaretlerini vermeye başlandığını da anlatan Kaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tersten bir göç başlayacak. İnsanlar artık o İstanbul’un sıkışmış havasını terk edip kendi doğduğu kente gelmek isteyecek. 10 yılda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin elle tutulur bir hizmet etmediğini ne Kars’ta ne de Ardahan’da görmedik. Ardahan’da belediyemiz özellikle kış sporları alanında güzel çalışmaları olacak. Biz de destek vereceğiz. Düşünün bir ilin kapısı var ama sınır ticareti yok. Ardahan’ın kalkınması demek gençlerimizin göç etmemesi demektir. Azalan değil, çoğalan bir nüfus olacak. Bu şehrin eti, sütü, balı, peyniri dünyaya, Türkiye’ye yetecek derecede. Önemli olan bunu değerlendirmek, pazara dönüştürmektir."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ