CHP 'Belediye Başkanları Çalıştayı' düzenleyecek

CHP, belediye başkanlarının performansını ve gelecek dönemde hayata geçirilecek projeleri, 22-23 Kasım'da İzmir'de düzenleyeceği çalıştayda masaya yatıracak.

Politika 19.11.2019 13:00:06 0
CHP
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.11.2019 13:00

ANKARA (AA) - Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla düzenlenecek çalıştaya, 11'i büyükşehir olmak üzere 252 belediye başkanı davet edildi.

Kılıçdaroğlu'nun 22 Kasım'da yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak çalıştayda, Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun belediyelerin çalışmalarına ilişkin sunum yapacak.

Yerel yönetimlerin 6 aylık performansının değerlendirileceği çalıştayda, belediye başkanları "Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı"na ilişkin görüşlerini aktaracak. Moderatörler eşliğinde tartışmaların yapılacağı çalıştayda, CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, politika ve hukuk açısından yasa tasarısını analiz edecek.

Çalıştay gündeminde Türkiye ve Avrupa'dan etkili iş birlikleri, uygulamalar, başarı kriterleri ve göstergeleri ile "Kardeş belediyecilik" konusu da yer alacak. "Belediyeler, uluslararası kaynaklara nasıl erişir?" sorusuna cevap aranacak, "fon veren kuruluşların perspektifinden fikirlerin projelendirilmesi ve kaynak alma süreçleri" görüşülecek.

Belediyeler arasındaki iş birliğinin nasıl olması gerektiğinin konuşulacağı toplantıda, bundan sonraki süreçte yapılacak ortak planlama ve projeler de değerlendirilecek.

Ayrıca çalıştayda, "ekoloji ve çevre, ulaşım, sosyal hizmetler, kadın, genç, engelli ve çocuklara dönük politikalar, ucuz ve sağlıklı gıda üretimi ile enerji" konularında da görüş alışverişinde bulunulacak.

"İstihdama yönelik projeler üretiyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, rutin olarak 3 ayda bir düzenlenen toplantılarda belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Parti olarak gündemdeki "Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı"na ilişkin bir çalışma yaptıklarını belirten Torun, bu yasa tasarısını çok önemsediklerini, çalıştayda üzerinde önemle duracaklarını ifade etti.

Çalıştayda pek çok konunun değerlendirileceğini dile getiren Torun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatları doğrultusunda uyuşturucu ile mücadele, spor ve kitap fuarlarıyla ilgili çalışmaların da masaya yatırılacağını aktardı.

Torun, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumun sadece CHP'li belediyeleri değil, tüm belediyeleri etkilediğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Artık belediyelerimiz, inşaat sektörü krizde olduğu için ruhsat harçlarından bir gelir elde edemiyor. Emlak vergilerini yeteri oranda tahsil edemiyorlar. AK Parti'den aldığımız belediyelerde çok ciddi personel yükü ve borçlanmalar var. Bunları düzene sokmak, iyileştirmek belli bir zaman alıyor. Buna rağmen belediyelerimiz vatandaşın sorunlarını çözebilecek önemli çalışmalar yapıyor. Bundan sonra daha da iyi olacak."

CHP'li belediyelerin vatandaşı rahatlatacak, istihdam sağlayacak önemli projeler ürettiğini belirten Torun, "Kırsal kalkınma projelerimiz var. Öğrencilere, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik çalışmalar var. 'Halk kart' ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Meslek edindirme ve iş bulmaya yönelik faaliyetlerimiz sürüyor." dedi.

Muhabir: Mehmet Tosun

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ