Beşar Esed İdlib Gözlem Noktalarında

Beşar Esed, Türkiye'nin gözlem noktası olduğu İdlib'de Suriye askerleriyle bir araya geldi

Politika 22.10.2019 15:56:50 0
Beşar Esed İdlib Gözlem Noktalarında
Tarih: 01.01.0001 00:00

Beşar Esed, Türkiye'nin gözlem noktası olduğu İdlib'de Suriye askerleriyle bir araya geldi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, radikal İslamcı örgütlerin oluşturduğu silahlı grupların elinden geri almak için operasyonlar yürüttüğü İdlib'i ziyaret ederek "İdlib savaşı, Suriye'nin tümündeki kaos ve terörü sonlandırmanın anahtarıdır" dedi. Esed, 2011'den bu yana İdlib bölgesini ilk kez ziyaret etti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, büyük çoğunluğu radikal İslamcı örgütlerin elinde olan İdlib'de süregelen operasyonu yürüten askerleri ziyaret etti. Esed, İdlib'deki operasyonu, "Suriye'nin tümündeki kaos ve terörü sonlandırmanın anahtarı olarak nitelendirdi. Esed, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana İdlib bölgesine ilk kez gitti.

"İDLİB'DEKİ CİHATÇILAR..."

İdlib kırsalındaki El Hbeyt'te bulunan Suriye ordusu birliklerini denetleyen Esad, "İdlib'deki cihatçıların yenilgiye uğratılmasıyla birlikte savaş da sona erecektir" diye konuştu. Türkiye, Rusya ve İran'ın garantör ülkeler olarak yer aldığı Soçi mutabakatı kapsamında İdlib'de bulunan silahlı örgütler ve Suriye ordusu arasında bir ateşkes sağlanmış durumda.

Suriye ordusunun yaz aylarında bölgede başlattığı askeri harekat, 31 Ağustos'ta Rusya'nın arabuluculuğuyla durmuş ve ateşkes yeniden tesis edilmişti.

İDLİB'DEKİ TÜRKİYE GÖZLEM NOKTALARI

Soçi mutabakatı kapsamında Suriyeli muhalifleri temsilen yer alan Türkiye'nin İdlib'de 12 gözlem noktası bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Rusya'nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinde Barış Pınarı Harekatı'nın yanı sıra İdlib'deki son durumu da konuşması bekleniyor.

İdlib'de sayılarının 15 bin ile 20 bin civarında olduğu belirtilen cihatçılar konusunun nasıl çözümleneceğiyle ilgili olarak henüz bir eylem planı oluşturulmuş değil.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem