Başbakan Yıldırım; 'Erzincan da tespit edilen 3 teröristten 1'i etkisiz hale getirildi.

Politika 15.06.2018 08:05:07 0
Başbakan Yıldırım;
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.06.2018 08:05
Başbakan Binali Yıldırım, bayram namazını memleketi Erzincan’ın Refahiye ilçesinde kıldı.
Başbakan Yıldırım, bayram namazı çıkışı gazetecilere yaptığı konuşmada; “Ramazanı şerifi tamamladık. Oruçlarımızı tuttuk. İbadetlerimizi yaptık. Ramazanın rahmetinden bereketinden milletçe istifade ettik. Nihayet mükafatı bayrama da eriştik. Bayramı Erzincan Refahiye baba ocağında hemşehrilerimizle beraber karşıladık. Bayram namazımızı eda ettik. Şimdide hemşehrilerimizle hasbihal ediyoruz. Bayramlaşıyoruz. Bayramın ülkemizin milletimizin birliğine beraberliğine vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Tüm milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Bu bayram vesilesiyle ülkemiz için vatanımız için canını seve seve veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Ve sınır boylarında sınır ötesinde ülkemizin güvenliği için milletimizin can ve mal güvenliği için gece gündüz nöbet tutan teröre karşı mücadele eden tüm kahraman Mehmetçiklerimizde Allah yar ve yardımcıları olsun. Rabbim nic bayramlara sağlık içinde huzur, barış, kardeşlik içinde milletimizi ulaştırsın. “dedi.
Başbakan Yıldırım gazetecilere yaptığı konuşmanın ardından memleketi Refahiye’nin ilçe merkezinde hemşehrilerine seslendi.
Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada ise ; “Ne yazık ki bir süredir ülkemiz üzerinde çok ciddi planlar var. Güney sınırlarımız boyunca emparyal devletler bir terör devleti kurma peşindeler. Amaç Türkiye’yi zayıf düşürmek. Bölgedeki Türkiye’nin rolünü etkisiz hale getirmek. Ancak millet olarak birlik ve beraberliğimizi korudukça bu şer odakları asla ve asla fırsat bulamayacaklardır. Nitekim bu sabah Acemoğlu’nda yine 3 tane terörist güvenlik güçlerimiz tarafından SİHA’larla tespit edilip, 1 tanesi etkisiz hale getirildi. Diğerlerinin yaralı olduğu tahmin ediliyor. Güvenlik elemanlarımız, takipteler. Yine dün biliyorsunuz Suruç’ta bir milletvekilimizin kardeşi ve diğer vatandaşlarımız maalesef hayatını kaybetti. Diyarbakır da eylem hazırlığında olan 5 terörist silahlarıyla ele geçirildi. Amaç birliğimize dirliğimize dinamit atmak. Vatandaşlarımız arasında husumet nifak tohumları ekmek. Çok şükür 2 yıldır terörle mücadele çok büyük neticeler elde ettik. 65’inci hükümetin başbakanı olarak göreve geldiğimde bir söz verdim. O söz şuydu, terörü Türkiye’nin gündeminden aşağıya çekeceğiz. Gündeminden düşüreceğiz demiştik. Terörle savunma değil, taarruz esaslı yaptığımız amansız mücadele sonucu topraklarımızda çok şükür terörün beli kırıldı direnci yok edildi. Ancak gerek Suriye de gerek Irak’ta var olan otorite boşluğu ve iş savaş nedeniyle dışarıdan içeriye girişler zaman zaman oluyor. Bu yüzden de biz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekâtlarıyla özellikle Suriye sınırında 250 kilometrelik bir alanı tamamen terör unsurlarından temizledik. Hatta ülkemize gelen bazı mültecilerde döndü oraya yerleşti. Şimdi artık Kuzey Irak’tan ülkemize sızan insanlarımıza saldıran, güvenlik güçlerimize saldıran bu alçak terör unsurlarını yok etmek için terörü mahallinde yok etmek için kapsamlı bir operasyon yürütüyoruz. Bu operasyonu yürüten kahraman Mehmetçiklerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. 80 milyon vatan evladı onların duacısıdır. Destekçisidir.
Etrafımızda bir ateş çemberi var. Yaşamayan huzurun, güvenliğin, istikrarın değerini bilemez. Oralarda 8 senedir terör kol geziyor. Masum milyonlarca insan bir hiç uğruna hayatını yok ediyor. Bu bakımdan bizim en önemli kazanımımız, kardeşliğimizdir. Birliğimizdir. Beraberliğimizdir. Birliğimize, beraberliğimize zarar verecek her türlü hal ve davranıştan uzak durmamız lazım. Birbirimize sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşmamız lazım. “diye konuştu.
Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından çocuklarla ve hemşehrileriyle bayramlaşarak, alandan ayrıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ