Bakanı Kurum: “36 bin konut ile cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümlerini Elazığ ve Malatya’da yaptık”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Toplamda 24 bin 900 konut yapımı planlandı. Toplamda 36 bin konut yapılarak cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümlerini Elazığ ve Malatya’da yapmış olduk” dedi.

Politika 26.04.2022 18:13:57 0
Bakanı Kurum: “36 bin konut ile cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümlerini Elazığ ve Malatya’da yaptık”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2022 18:13

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Toplamda 24 bin 900 konut yapımı planlandı. Toplamda 36 bin konut yapılarak cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümlerini Elazığ ve Malatya’da yapmış olduk” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, programları çerçevesinde Elazığ’a geldi. Elazığ Valiliğine geçen bakanlar şeref defterini imzaladıktan sonra İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrasında Bakan Kurum açıklamalarda bulundu.

Elazığ’da yaşanan depremde 41 vatandaşın hayatını kaybettiğini aktaran Bakan Kurum, “Tüm Türkiye olarak yasa boğulmuştuk. Bizde o gün için bakanımız, ilgili kurum ve kuruluşumuzla Elazığlı kardeşlerimizin yarasını sarmak için bir seferberlik ruhu ile cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde harekete geçtik. Enkaz alanlarında mahalle mahalle, sokak sokak Elazığlı kardeşlerimizle bir arada olduk. Onlara sözler vermiştik. Tüm kardeşlerimiz bize inandılar, güvendiler. Bizde bundan önce olduğu gibi yine onların emeklerini beklentilerini hayallerini boşa çıkarmadık. Toplamda 24 bin 900 konut yapımı planlandı. Elazığ ve Malatya’da toplamda 36 bin konut yapılarak cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümlerini Elazığ ve Malatya’da yapmış olduk” diye konuştu.

"Faizsiz bir şekilde 18 yıl eşit taksitle ödemelerini gerçekleştiriyor olacaklar”

Elazığ genelinde çok önemli bir deprem dönüşümü gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Kurum, “Aynı zamanda belirlemiş olduğumuz rezerv alanlarda da yeni uydu kentleri yapımını yağmış olduk. Bu çerçevede konutlarımızın yaklaşık 18 bin konutumuzu teslim ettik. Etaplar halinde de teslim süreci devam ediyor. Vatandaşlarımızın kentsel dönüşümle ilgili ödemeleri nasıl olacağıyla ilgili bir beklentileri vardı. Onu da bugün yapmış olduğumuz istişarelerde hep birlikte karar vermiş olduk. Bu çerçevede konut bedelleri AFAD’da vermiş olduğumuz hak sahipleri ile vatandaşlarımızın almış olduğu konutların yakın bedeller olacak. Ödemeleri de Eylül 2022 itibari ile başlayacak. Faizsiz bir şekilde 18 yıl eşit taksitle ödemelerini gerçekleştiriyor olacaklar. Bu da deprem dönüşümünde vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına attığımız bir adımdı. Hak sahibi olamayanlar, yine ikinci evi olanlar gibi problemler vardı. O günkü yapmış olduğumuz işlevlerde böyle bir çözümü bulmuştuk. Aslında büyük bir dönüşümü gerçekleştirmiş olduk. Biz her afete gidiyoruz. Hamt olsun hiçbir afetin altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti kalmamıştır. Cumhurbaşkanımız talimatı çerçevesinde vatandaşımızla birlik beraberlik ruhu içerisinde bu çalışmaları yürüttük. Bundan sonrada aynı anlayışla çalışacağız. Biz Elazığ ve Malatya’ya geldiğimizde Antalya’ya, Giresun’a, Kastamonu’ya gittiğimizde artık kendi memleketimize gitmiş gibi hissediyoruz. Burada aylarca, günlerce kaldık. Onlarda bizi bağrına bastı. Şimdide 22 Ocak’ta çektiğimiz acının hüznün yerini mutluluğa bırakacağını hep birlikte şahit olacağız. Hep birlikte vatandaşlarla iftar düzenleyeceğiz. Ailelerimize ziyarette bulunacağız. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ