Bakan Yardımcısı Ersoy: “Bu ilçenin huzuru için beraber çalışalım

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Bulanık’ta belediyenin parasıyla çok önemli hizmetler yapabileceğini gösterdiklerini belirterek, “Bunca yıldır yapılamayan hizmetlerin, niye yapılmadığını böylece göstermiş olduk” dedi.

Politika 21.05.2022 15:44:56 0
Bakan Yardımcısı Ersoy: “Bu ilçenin huzuru için beraber çalışalım
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.05.2022 15:44

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Bulanık’ta belediyenin parasıyla çok önemli hizmetler yapabileceğini gösterdiklerini belirterek, “Bunca yıldır yapılamayan hizmetlerin, niye yapılmadığını böylece göstermiş olduk” dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Muş’un Bulanık ilçesine gelen Bakan Yardımcısı Ersoy ve beraberindeki Muş Valisi İlker Gündüzöz, Tunceli Bölge Komutanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, Muş İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen ve İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet İlidi ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Kaymakam Mehmet İlidi’den brifing alan Bakan Yardımcısı Ersoy, daha sonra Malazgirt Caddesi’nde esnafı ziyaret ederek, kahvede vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Burada konuşan Bakan Yardımcısı Ersoy, bugün ülkede güvenilir ve sağlıklı bir ortam oluşturduklarını belirterek, “Kaymakamımız bütün bu hizmetleri borçlanmadan yapmıştır. Bütün yaptığı işleri faturalandırılmış ya da faturalandıracak, belediyenin cüzi bir borcu var. Belediyenin gelirine göre belediyenin hemen hemen hiçbir borcu yok sayınız. Bütün bunları öz gelirleriyle yapmış olabilmesi, belediye imkanlarıyla yapabilmesi, devletten ekstra bir yardımı almadan yapabilmesidir. Demek ki Bulanık’ta istedikten sonra belediyenin parasıyla çok önemli hizmetler yapabileceğini göstermiş olduk. Bunca yıldır yapılamayan hizmetlerin, niye yapılmadığını böylece göstermiş olduk. Paraların nereye gittiğini, nereye harcandığını sadece söylemle değil, eylemle de nasıl har vurup harman savurduğunu göstermiş olduk. Şimdi ki belediye bu kadar hizmeti kendi gelirleriyle yapabiliyorsa, belediyenin önceki gelirlerinin nereye gittiği sorusunu Bulanıklının da sormasını bekleriz. Madem bu hizmetler bu paralarla yapılabiliyor, madem belediyenin borçlanması olmadan yapılabiliyor, madem tek kaynağa ihtiyaç olmadan yapılabiliyor, öyleyse onca yıldır belediyeye gelen paralar nereye gitti? Bunun hesabını da, sorusunu da Bulanıklı hemşehrimin sormasını murat ederiz. Bu kadar hizmet yapılmış, kayda değer bir borcu yoktur elhamdülillah. Çok iyi bir şey. Bunu halka anlatmak lazım. Halkın da bilmesi gerekir. Bu toprakların sahibi sizlersiniz. Başkalarının kayığına binenlerin dolduruşuna gelenlerin Suriye’de başına neler geldiğini, Irak’ta başına neler geldiğini görüyoruz. Bu ilçenin huzuru için beraber çalışalım" dedi.

Vatandaşlarla görüşen Bakan Yardımcısı Ersoy, daha sonra ilçede yapılan yeni hükümet konağı, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan yol çalışmalarını, yeni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf binasını ve 49 yıl boyunca cezaevi olarak kullanıldıktan sonra boşaltılarak kütüphaneye dönüştürülen binayı inceledikten sonra ilçeden ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ