Bakan Soylu: ”143 bin kişi sınırı geçti, bu daha başlangıç”

Sınırı geçen göçmenlerin sayısının 143 bini geçtiğini ve bunun daha başlangıç olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Dün Polis Özel Harekatımız gece itibarıyla görevine başladı. Bu tarafa itme yapacaklardı, hepsi

Politika 7.03.2020 12:36:09 0
Bakan Soylu: ”143 bin kişi sınırı geçti, bu daha başlangıç”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.03.2020 12:36

Sınırı geçen göçmenlerin sayısının 143 bini geçtiğini ve bunun daha başlangıç olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Dün Polis Özel Harekatımız gece itibarıyla görevine başladı. Bu tarafa itme yapacaklardı, hepsini tıkadılar. Biz ona literatürde tıkama diyoruz. Onların itmelerine müsaade etmediler” dediler.

24 Ocak’ta depremin yaşandığı Elazığ’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde, genel bilgilendirme yapmasının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, ”Yunanistan’ın sağ duyulu insanlarının Miçotakis’e verdiği cevapları Yunan medyasından da takip ediyoruz. Yani oradaki insanlık dışı davranışları kınadıklarını, göçmenlere ve mültecilere kapıları açmak zorunda olduklarını, biz söylüyoruz da, Maalesef Avrupa’da söylemiyor.Ama Yunan halkı bu konuda yaklaşık 2-3 gündür Atina’da, Selanik’te meydanlarda insanlık dışı davranışları, geri itmelerden kaynaklanan insanlık dramlarını, insanları çırılçıplak soyup, ceplerindeki paraları alıp işkence yapmayı kendilerine yakıştırmadıklarını haykırdılar. Burudan biliyorsunuz deniz yoluyla gitme konusunda Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti var. Özellikle deniz yolu hususunda bizim çok fazla tedbir almamızı konusunda defalarca bize talimat verdi. Bizde gücümüz yettiğinde bu tedbirleri almaya çalışıyoruz. Buna rağmen kaçak geçmiyor mu, geçiyor. Geçen yılda bu tedbiri aldık geçmedi mi, 60 bin kişi kaçak geçti adalara” diye konuştu.

“Sözde insanlık nutukları atanların ne kadar acımasız olduklarını ortaya koydu”

Şimdi geçenlerin de botlarını batırdıklarına dikkat çeken Bakan Soylu,” Orada bazı orta adalar var oralara bırakıyorlar İnsanları çaresiz bırakıyorlar. 21. Yüz yılda kendilerini Avrupalı diyenlerle böyle bir tablo ile karşılaşacağımızı bize söyleselerdi herhalde şaka yapıyorsunuz derdik. Bu olay bir meselenin de anlaşılmasına vesile oldu. Maskeler düştü. Sözde insanlık nutukları atanların ne kadar acımasız olduklarını ortaya koydu. Bunu kendi insanları istemese de nasıl acımasız davrandıklarını hep beraber görmüş olduk. Tabi Miçotakisin ülkesinde aralarına 10 kat aldığı toplam 115 bin yabancı var. Bunların 40 küsür bini adalarda, 70 küsür bini Yunanistan adalarda. Şimdi bizde ne kadar var 4 milyon sığınmacı var. İnsan söz söylerken önce boyuna bakar, nasıl bir yük altında olduğuna bakar.İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Avrupa Birliği’nin göçle ilgili ortaya koyduğu süreçlerin Cenevre Sözleşmesinin tamamını ihlal ettiler. Hala ihlal etmeye devam ediyorlar. Dün Polis Özel Harekatımız gece itibarıyla görevine başladı. Bu tarafa itme yapacaklardı, burada polis özel harekatımıza da, güvenlik güçlerimize de, sınır ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize de teşekkür ediyorum, hepsini tıkadılar. Biz ona literatürde tıkama diyoruz. Onların itmelerine müsaade etmediler.En temel hak sığınma hakkıdır. Bu insan haklarının birinci kuralıdır ve sığınma hakkıdır. Bu hiçbir devletin ortadan kaldırması söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’a geçenlerin sayısı 143 bini geçti, bu daha başlangıç”

Suçluların hiçbir zaman suçunu kabul etmediğine dikkat çeken Bakan Soylu, şuanda Edirne’den Yunanistan’a geçenlerin sayısının 143 bini aştığına değinerek,” Sabah itibariyle gördüğüm rakam. Ben şunu söyleyeyim bu daha başlangıç. Biz geçen sene 450 bin kaçak göçmen yakaladık. Şimdi havalar sıcak, gittikçe sıcaklaşıyor. 200 kilometrenin biraz üzerinde bizim bir Meriç’i kendine çizgi tutan Yunanistan’la bir sınırımız var.Maalesef bu sene balkanlarda da havalar kurak gitti. Bazı yerlerde su 40-45 santime düştü. Bu şu demektir, ayağınızla rahat rahat geçebilirsiniz. Siz bundan sonra olacaklara bakın” diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ