Bakan Kurum: "Gelincik Tepesi’ndeki konutlar kısa sürede teslim edilecek"

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM, MALATYA’DA BİN 500 KONUTUN YAPILACAĞI GELİNCİK TEPESİ'NDEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEYEREK, ÖRNEK DAİREYİ GEZDİ VE GELİŞMELER HAKKINDA BİLGİ ALDI.

Politika 11.09.2020 20:19:29 0
Bakan Kurum: "Gelincik Tepesi’ndeki konutlar kısa sürede teslim edilecek"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.09.2020 20:19

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya’da bin 500 konutun yapılacağı Gelincik Tepesi’ndeki çalışmaları inceleyerek, örnek daireyi gezdi ve gelişmeler hakkında bilgi aldı. Bakan Kurum, "Gelincik Tepesi’ndeki konutlar bitme aşamasına geldi. Yıl sonuna kadar tamamlayarak, vatandaşlara teslim etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Malatya’da yapımı devam eden deprem konutlarındaki çalışmaları incelemek için Malatya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, beraberindeki Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte bin 500 konutun yapılacağı Gelincik Tepesi’ndeki toplu konut şantiye sahasında incelemelerde bulundu. 1.2 etap çalışmalarının devam ettiği Gelincik Tepesi’ndeki çalışmalar hakkında bilgiler alan Bakan Kurum, daha sonra örnek daireyi gezdi. 3.etap konutlarının yapılacağı alanda da incelemede bulunan Bakan Kurum, Gelincik Tepesi’ndeki konutların bitme aşamasına geldiğini ve yıl sonuna kadar tamamlayarak, vatandaşlara teslim etmeyi hedeflediklerini belirtti.

“Gelincik Tepesi’ndeki konutlarımız bitme aşamasına gelmiş”

Gelincik Tepesi’ndeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Battalgazi Belediyemizin sınırları içerisinde bulunan Gelincik Tepesi’nde, afetten evleri zarar gören vatandaşlarımız için 1500 konut inşası yapıyoruz. Burada yapmış olduğumuz konutlarımız bitme aşamasına gelmiş durumda. Yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla ve otopark alanlarıyla ilçede yaşanabilir, sağlam, güvenli konutlarımızda ki çalışmalarda sona yaklaşılmış durumda. Dairelerimizin mimarisi yatay mimari esaslı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bizde afetzede vatandaşlarımızın bu yapılan güzel konutlarda yaşayacağı günün hayali ve motivasyonuyla işlerimizi yapıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar konutlarımızı tamamlayarak, vatandaşlarımıza teslim etmeyi hedefliyoruz. Şimdiden bütün konutlarımız Malatya’mıza ve Battalgazi’mize hayırlı olsun diyoruz” dedi.

“Bakanımızla çalışmaları yerinde inceledik”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum beyefendi, Elazığ ve Malatya’daki deprem konutlarının inşasını incelemek üzere ilimize geldi. Pütürge ve Kale’nin ardından ilçemiz sınırlarında bulunan Gelincik Tepesi’ndeki çalışmaları yerince inceledik. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ben başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ