Bakan Kurum: "Elazığ’da 23 bin konut yapıyoruz, biten konut sayısı 11 bini aştı"

Elazığ’da 23 bin konuttan 11 binin bittiğini, Malatya’da da 4 bin konutun yarısının tamamlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Bu 23 bin konutun içinde bin 500 tanesi de daha Cumhurbaşkanımızın açıklamış old

Politika 1.05.2021 15:42:17 0
Bakan Kurum: "Elazığ’da 23 bin konut yapıyoruz, biten konut sayısı 11 bini aştı"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.05.2021 15:42

Elazığ’da 23 bin konuttan 11 binin bittiğini, Malatya’da da 4 bin konutun yarısının tamamlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bu 23 bin konutun içinde bin 500 tanesi de daha Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu sosyal konutlar kapsamında yapmış olduğumuz projelerdir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’da, alanlarıyla ilgili İl Koordinasyon toplantısına katıldı ardından da 24 Ocak 2020 depremi sonrasında TOKİ aracılılığı yapılan ve yapımı süren konutları yerinde inceledi. Önce Zafran bölgesine, ardından da kentsel dönüşümün yapıldığı Sürsürü Mahallesine geçen Kurum, konutlar gezdikten sonra açıklamada bulundu.

Bitlis ve Tunceli’de yaptıkları temasları aktararak konuşmasına başlayan Bakan Kurum, "Bugün de Elâzığ’ımızdayız. Elâzığ’ımıza geldiğimizde dün akşam çok özel bir iftarı depremzede ailelerimizle gerçekleştirdik. Bu Ramazan’ın en güzel iftarıydı bizim için. Deprem esnasında Elazığ’ımızda çok önemli bir süreç yürüttük ve 84 bin binada hasar tespit çalışması yaptık. Hem İçişleri Bakanımız hem sağlık bakanımız, hem biz ve hem de diğer bakanlıklarımızla örnek çalışma yürüttük. Bakanlarımızla uyum içerisinde Türkiye tarihinin, Elâzığ tarihinin en büyük dönüşüm projelerinden birini gerçekleştirdik" diye konuştu.

"Elazığ’da biten konut sayısı 11 bin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Elazığ ve Malatya’da toplamda 27 bin konutun dönüşümünü başlattıklarını anımsatan Bakan Kurum," Depremin üzerinden 1 yıl geçmeden 8 bin konutu vatandaşlarımıza teslim ettik ve şu an itibariyle de sadece Elazığ’ımızda biten konut sayısı 11 bin bağımsız bölümü aşmıştır. Yine Malatya’da sürdürdüğümüz 4 bine yakın bağımsız bölümün de hemen hemen yarısı tamamlanmış kalan yarısı içinde imalatlar hızlı bir şekilde devam etmektedir. 3 bin 500 tane tarım köy konutu yapıyoruz. Tarım köy konutları da kırsal kalkınmayı sağlayacak. Köylerimizsin, beldelerimizin kalkınmasına fayda sağlayacak, aynı zamanda orada üretimi istihdamı teşvik edecek çok önemli bir proje olarak görüyoruz. Bu projelerimizde kararlı bir şekilde yürüyor.Bu yaptığımız projeler, şehrin 50 yılını planlayacak bir şekilde proje gerçekleştiriyoruz. Gördüğünüz gibi zemin artı 3-4 katı geçmeyen yaşanabilir gerçekten yerel mimarının her türlü detaylarının kullandığı örnek projeleri hayata geçiriyoruz. Bugün 1 Mayıs, işçi bayramı. Ben bu konutların yapımında emeği geçen, şuan TOKİ’nin 600 şantiyesinde 100 bin işçimiz var, bu 100 bin aileye istihdam demektir. Gerçekten 27 bin konutun yapımında çok büyük emekleri var kardeşlerimizin 1 yıl içinde bu sağlam güvenli konutları bizlere teslim etmiş oldular. Çok yoğun emek sarf ettiler. Tüm işçi kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Konutlarımız bitme aşamasına geldi. Bittikçe vatandaşlarımızın mutluluğuna şahit oluyoruz. Elbette ki kaybettiğimiz canlarımızı geri getiremeyiz. Kaybettiğimiz tüm depremzede vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum"ifadelerini kullandı.

"Elazığ’da 23 bin konut yapılıyor"

Elazığ’da deprem sonrasında 23 bin tane konut yapılmaya başlandığına değinen Kurum," Bu 23 bin konutun içinde bin 500 tanesi de daha Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu sosyal konutlar kapsamında yapmış olduğumuz projelerdir. Depremde geldiğimiz de vatandaşlarımıza da sözümüz yine ilave sosyal konut taleplerini karşılayacak adımları atacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda afetzede vatandaşlarımızı biran önce evlere yerleştirmek, akabinde yine sosyal konut ihtiyacını, gerek kiracılarımız için gerek orta hasarlı binalar için yapacağımızı ifade etmiştik. Buna ilişkin Elazığ Belediyesine yer tahsisi de yaptık. Beledimizle birlikte ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda belediyemizle vatandaşımızın her zaman yanındayız. Yapılması gereken süreci birebir takip ediyoruz. Şehrin 4 yakasında da yerleşim alanları inşa ediyoruz. Şehri 4 tarafta da büyütecek ve bu noktada 50 yılını planlayacak şekli ile inşa etmeye gayret gösteriyoruz. O yüzden bizim sosyal konut talebine ilişkin yapımımız devam edecek. Ama önceliğimiz vatandaşlarımızı biran önce evlerine yerleştirmektir. Bu projeleri yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ