Bakan Karaismailoğlu: “Yaptığımız projeler sayesinde yıllık 12 bin vatandaşımızın canını kurtarıyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Genişlettiğimiz yol ağları ve trafik hareketliliği 19 yıl öncesine göre yüzde 170 artmasına rağmen trafik kazalarında yüzde 80 azalma var. Bununda istatistik olarak karşılığı yıll

Politika 29.12.2021 20:14:26 0
Bakan Karaismailoğlu: “Yaptığımız projeler sayesinde yıllık 12 bin vatandaşımızın canını kurtarıyoruz”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.12.2021 20:14

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Genişlettiğimiz yol ağları ve trafik hareketliliği 19 yıl öncesine göre yüzde 170 artmasına rağmen trafik kazalarında yüzde 80 azalma var. Bununda istatistik olarak karşılığı yıllık 12 bin kişinin canını kurtarıyoruz. Bir canın bedeli olmaz ama bu projeler sayesinde yıllık 12 bin vatandaşımızın canını kurtarıyoruz” dedi.

Yapımı tamamlanan projelerin açılışına katılmak üzere Erzurum’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Erzurum Aralık Ayı İl Danışma Meclis Toplantısına katıldı.

“Hedefimiz Erzurum’a ve Kars’a da hızlı tren getirmek”

Açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, 2022 yılında Ankara-Sivas hızlı trenini bitirdikten sonra Erzincan-Erzurum-Kars’a hızlı tren getirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, “Devam eden 20 tane projemiz var. Bunları yakından takip ediyoruz. Bunları en kısa sürede bitirip hayata kazandıracağız. 12 bin 800 kilometreye ulaşan demiryolu ağımız var. Demiryolu hatlarımızı çok çok daha arttıracağız. Ülkemiz yüksek hızlı trenlerle daha birkaç yıl önce tanıştı. Hedefimiz Erzurum’a ve Kars’a da hızlı tren getirmektir. Hiç endişeniz olmasın 2022 sonunda Ankara-Sivas hızlı trenini bitirdikten sonra devam ettirerek Erzincan-Erzurum-Kars diye devam edeceğiz. Demiryolları çok maliyetli ve uzun soluklu, teknoloji isteyen işlerin başında geliyor. Teknolojisini kendisi üreten demiryolu sektöründe bir Türkiye var” dedi.

“Kanal İstanbul bir ihtiyaçtır”

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un büyüyen ticaret hacminde bir ihtiyaç olduğunu kaydederek, “Dünyadaki ticari hareketliliğin gelişmesi nedeniyle bugün 12 milyar ton olan ticaret hacminin 25 milyara yükselmesi İstanbul Boğazı’ndaki tehlikenin boyutunu daha da büyütecektir. Bu kadar geminin İstanbul Boğazı’ndan geçmesi mümkün olmadığı için İstanbul Boğazı’na alternatif bir suyolu olmazsa olmazlardandır. Bu yüzden Türkiye bu projeyi planlamıştır ve ulaşım yollarının imalatına başlanmıştır” şeklinde konuştu.

“12 bin vatandaşımızın canını kurtarıyoruz”

Bakan Karaismailoğlu yapılan mega projeler sayesinde trafik kazalarının azaldığını vurgulayarak, “ Yıllar önce bir trafik canavarı diye bir resim vardı. Bütün yol kenarlarında televizyonlarda gösterilirdi. Televizyon haberleri trafik kazaları ve ölüm haberleri ile geçinirdi. Bakın yaptığımız bu projeler sayesinde trafik kazalarını unutturduk. Genişlettiğimiz yol ağları ve trafik hareketliliği 19 yıl öncesine göre yüzde 170 artmasına rağmen trafik kazalarında yüzde 80 azalma var. Bununda istatistik olarak karşılığı yıllık 12 bin kişinin canını kurtarıyoruz. Bir canın bedeli olmaz ama bu projeler sayesinde yıllık 12 bin vatandaşımızın canını kurtarıyoruz. Sırf karayolları yatırımları sayesinde 22 milyarlık tasarruf sağlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ