Bakan Ersoy Eskimo usulü balık tuttu

Bakan Ersoy Eskimo Usulü Balık Tuttu

Politika 23.02.2020 12:59:20 0
Bakan Ersoy Eskimo usulü balık tuttu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.02.2020 12:59

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kars’ta Eskimo usulü balık tutup, yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü’nde atlı kızakla kaydı.

Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son günlerde yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gören Çıldır Gölü’nü ziyaret etti. Ersoy, ilk kez geldiği Çıldır Gölü’nde önce atlı kızakla gezdi, ardından balıkçılar tarafından buz kırılarak atılan ağı çekti. Bakan Ersoy’un balıkçılarla birlikte çektiği ağdan ise çok sayıda balık çıktı. Eskimo usulü balık tutan Ersoy, bir balığı ise suya bıraktı.

Bakan Ersoy gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kars’a turizm anlamında ne yapabiliriz diye Turistik Doğu Ekspresi’yle bir ziyaret gerçekleştirdik. Sarıkamış Kayak Merkezi’ni gezdik. Buranın bazı ihtiyaçları var, turizm yatırımcıları ve Özel İdare ekipleriyle değerlendirdik. Gerekli fizibilite raporlarını oluşturduktan sonra karar vereceğiz, suni karlama ihtiyacı da var. Kars’ın önemli olan şuan iki tane turizm anlamında potansiyeli var. Bir tanesi Sarıkamış Kayak Merkezi, bir diğeri de tren üzerinden gelen ve birkaç gün Kars’ta kalarak hem alışveriş yaparak hem de tarihi ve görsel yerleri gezerek oluşturulmuş turizm potansiyelidir. Bunu nasıl çeşitlendiririz, daha nasıl geliştiririz? Onları tartışıyoruz. Çok ciddi büyüme var Kars’ın turizm potansiyelinde ve ziyaretçi sayısında. Bunun ilerleyen yıllarda da artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.

Çıldır Gölü’ne de ilk kez geldiğini ifade eden Bakan Ersoy, “Burada hem kızak hem de balık yakalama keyfi var. Burası aslında turizm açısından bir potansiyel haline getirilebilir. İnsanlara balık yakalattırma keyfi de yaşattırılabilir. Onunla ilgili ne yapabiliriz dönüşte bakacağız. Bunu turizm ekonomisine dönüştürmemiz lazım, üzerinde çalışma yapacağız” diye konuştu.

Bir süre beraberindekilerle birlikte göl üzerinde gezen Ersoy, daha sonra semaver çayı içti. Bakan Ersoy’a Çıldır Gölü’nde Vali Türker Öksüz, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan ile Milletvekili Yunus Kılıç, Kaymakam Abdil Koç, Belediye Başkanları Erçetin Altay, Coşkun Altun, İl Başkanı Adem Çalkın eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ