Bakan Bozdağ: 'Tek adamlığa izin vermediği için Cumhurbaşkanlığına 'evet' diyorum'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Kuvvetler ayrılığını tam sağladığı ve tek adamlığa izin vermediği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum' dedi.

Politika 15.01.2017 19:03:42 0
Bakan Bozdağ:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.01.2017 19:03

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Kuvvetler ayrılığını tam sağladığı ve tek adamlığa izin vermediği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum" dedi.

Bakan Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı sistemine neden "Evet" dediğini madde madde açıkladı. Bozdağ,

“Meclisten çıkan hükümet yerine doğrudan halk iradesinden/sandıktan iktidar çıkardığı Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Darbecilerin 1961 Anayasası ile kurup 1982 Anayasasıyla tahkim ettiği vesayet düzenini bitireceği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Kaybedenin hemen, kazanan ise azami on yıl sonra gittiği; değişim, yenilik ve dinamizmi getirdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Kaybedenin hemen, kazanan ise azami on yıl sonra gittiği; değişim, yenilik ve dinamizmi getirdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum” dedi.

“Tek adamlığa izin vermediği için”

“Diktatörlüğe ve otoriter yönetime engel olduğu için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum” ifadelerini kullanan Bozdağ, şunları kaydetti:

“Kuvvetler ayrılığını tam sağladığı ve tek adamlığa izin vermediği için Cumhurbaşkanlığı sistemine "evet" diyorum. Kuvvetler ayrılığını tam sağladığı ve tek adamlığa izin vermediği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum.

Sadece insanlarımızı birleştirenlere ve kutuplaştırmayanlara iktidar imkanı verdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. İnsanımızı ayrıştıranların ve kutuplaştıranların iktidarını engellediği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum.

Sadece halkın inanç, değer, kültür ve geleneklerine sevgisi/saygısı olanlara iktidar yolu açtığı için cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Halkın inancı, değerleri ve kültürüyle kavgalılara/barışık olmayanlara, iktidar yolunu kapattığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. İktidar olmak isteyenleri uçlardan merkeze yönelttiği, radikalizmi azaltıp merkezi büyüttüğü için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Radikallere ve marjinallere iktidar yolunu kapattığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum.”

Karanlık güçlerin kirli, ahlaksız/hukuksuz müdahaleleriyle hükümet değişikliğine son verdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Milletvekili transferi, tehdit, şantaj, baskı ve rüşvetle hükümet değişikliğine son verdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Çift başlı yürütmeyi kaldırdığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Cumhurbaşkanı’nın her türlü eylem ve işlemlerine karşı istisnasız yargı yolu açıldığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum.”

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ