Atak: "Sosyal medya, yerli ve milli duruşumuzun kararlılığını ortaya koymalı"

Sosyal Medya ve Strateji Derneği (SOMES) Başkanı Orhan Atak, “Sosyal medyamızın yerli ve milli duruş hamlesini güçlendirecek şekilde kullanılması, büyüyen Türkiye’nin önündeki tüm engellerin ortadan kalmasına vesile olacaktır” ded

Politika 31.12.2021 15:52:07 0
Atak: "Sosyal medya, yerli ve milli duruşumuzun kararlılığını ortaya koymalı"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.12.2021 15:52

Sosyal Medya ve Strateji Derneği (SOMES) Başkanı Orhan Atak, “Sosyal medyamızın yerli ve milli duruş hamlesini güçlendirecek şekilde kullanılması, büyüyen Türkiye’nin önündeki tüm engellerin ortadan kalmasına vesile olacaktır” dedi.

Sosyal medya mecralarının artık toplumsal gelişmelerin odağında olduğunu ve kitleleri etkilediğini belirten SOMES Başkanı Orhan Atak, “ Sosyal medyayı, toplumun manipüle edilmesi noktasında gayret gösterenlere fırsat vermeyecek ölçülerde daha etkin ve kararlı bir şekilde kullanmalıyız. Aslında bu realite Arap Baharı sürecinde net olarak görünmüştü. O zaman belki tam olarak bu konuya değinilmedi ve gelecek süreçte bu etkinin artarak süreceği noktasında yeterli ve doğru analizler yapılmadı. Ancak geldiğimiz süreçte sosyal medya mecralarının ekonomiden siyasete, sanattan günlük hayata kadar ne kadar etkin ve yön verici olduğunu net olarak görebiliyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye’de geçtiğimiz hafta gerçekleşen dolar manipülasyonunda sosyal medya mecralarında fikir beyan eden, paylaşımlarda bulunan kişilerin süreci nasıl etkilediğine değinen Atak, “ İsimlerinin önünde akademik unvanları olan birçok şahıs bile siyasi görüşlerinin paralelinde ümit ettikleri sonuçları birer analiz gibi sunarak hem ülkenin milli parasını itibarsızlaştırma yönünde adımlar attılar hem de küçük yatırımcı olarak tabir edilen vatandaşlarımızın ciddi anlamda maddi zarar etmesine sebep oldular. Ekonomiden sorumlu yetkililer ve başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm siyasi aktörler bu durumun ekonominin genel durumuna tezat içeren manipülatif ve suni bir durum olduğunu söylemesine rağmen dolar 30 lira olacak diye videolar çeken, Katar’la 24 TL değer üzerinden Swap anlaşması yapıldı diyerek sahte belge yayınlayan sözde ekonomistlerin yaptığı analizleri görmek ve izlemek hepimizi derinden üzmüştür. Bu kabul edilemez durum ne yazık ki; küçük birikimleri olan insanların kar etmek amacıyla dövize yönelmesine neden oldu ve sonuç ortada. Bu hususta yine ekonomi bakanlığımız manipülasyonun başını çeken hesaplar/analistler hakkında suç duyurusunda bulundu ve yargı önünde hesap verecekler. Böyle durumların bir daha yaşanmaması adına bu manipülatörlerin muhakkak ceza alması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Sosyal medyanın toplumları yönlendirme noktasında hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizen Atak, “ ABD seçimlerinde Cambrige Analistycs isimli firmanın insanların sosyal medya hareketleri üzerinden genel davranışlarını modelleyerek seçimlerde seçmen davranışlarının nasıl yönlendirildiği net olarak ortaya çıktı. Artık bizlerin hangi resimlerin üzerinde kaç saniye durduğumuz üzerinden, arattığımız anahtar kelimelerden, okuduğumuz metinlere kadar her şeyi analiz edip modelleme yaparak sınıflandıran bir yapay zeka teknolojisi mevcut. Böyle bir teknolojinin karşısında konumlanmak çok zor. Bu bağlamda sosyal medyanın önemini daha iyi anlamalı, bu mecraları yerli ve milli unsurlar olarak daha etkin kullanmalı ve toplumun manipüle edilmesi noktasında gayret gösterenlere fırsat vermemeliyiz. İletişim Başkanlığı’mızın son dönemde yaptığı çalışmalar bu anlamda çok önemli ve kayda değer olarak görüyoruz. Önümüzdeki süreçte insanların bu hususta bilinçlenme düzeyinin artmasıyla manipülatif süreçlerinde önüne geçileceği kanaatindeyiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ