Ali Babacan parti kurmayabilir!

Bugün istifasıyla Türkiye gündemine bomba gibi düşen AK Parti Kurucularından Ali Babacan’ın yeni parti kurma iddialarında yer alamayacağını ileri sürülüyor.

Politika 8.07.2019 17:42:03 0
Ali Babacan parti kurmayabilir!
Tarih: 01.01.0001 00:00


AK Parti'den ayrılarak yeni bir parti kurarak siyaset yapmaya hazırlanan 11‘inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün liderliğinde eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ayrı ayrı parti kuracağı kulislerde konuşuluyor. Gül ile Babacan'ın Ahmet Davutoğlu’nu istemediğine ilişkin kulis iddialarına Davutoğlu’nun ekibinden cevap geldi.

Birgün Gazetesinde Hüseyin Şimşek'e açıklamada bulunan Ahmet Davutoğlu ekibinden eski AK Partili vekil,  yaptığı açıklamasında "Gül ve Babacan değil onların ekibinden bir grup Sayın Davutoğlu ile çalışmak istemedi. Erdoğan tarafından görevlendirilme durumumuz yok. Erdoğan, Davutoğlu’nu sevmez" dedi.
 

DAVUTOĞLU’NU GÜL VE BABACAN EKİBİ Mİ İSTEMEDİ?
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendi isteğiyle yeni parti oluşumun dışında durduğunu iddia eden eski AK Partili vekil,  “Babacan’ın ekibi tarafından yeni parti kurulacağı ve Davutoğlu’nun da bu partiye isterse genel başkan yardımcısı olabileceği söylendi. Davutoğlu ilk anda bu teklifi kabul etti ve Gül’ün de genel başkan yardımcısı olmasını istedi. Fakat Gül’ün dışarıdan destek vereceğini öğrendiğinde o da dışarıda kalmak istedi” diye konuştu.


ALİ BABACAN KARAR AŞAMASINDA MI?
Ali Babaca’nın karar aşamasında olduğunu iddia eden Davutoğlu’nun ekibindeki eski vekil, Babacan’ın iki seçeneğinin bulunduğunu söyleyerek, “Ya vazgeçecek ve siyaset dışına çekilecek ya da siyasi parti kurarak parlamenter sistem hedefiyle yola çıkacak. Şu anda karar aşamasında" dedi. Eski vekil ayrıca yeni parti çalışması içerisinde eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve gazeteci Fehmi Koru’nun da bulunduğunu ifade etti.


 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem