AK Partili Açıkkapı;'Doğru işler yaptığımızı dünya siyasetinden gelen yankılarla anlıyoruz'

Politika 6.09.2017 12:10:37 0
AK Partili Açıkkapı;
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.09.2017 12:10
AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,” Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti kadroları olarak doğru işler yaptığımızı dünya siyasetinden gelen yankılarla anlıyoruz. Fakat özellikle Avrupa’da seçim süreçlerinde yaşananlar Avrupa açısından ciddi tehlike içeriyor”dedi.
AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Milletvekili Açıkkapı açıklamasında,” Yeni Türkiye yolunda AK Parti ve kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile attığımız adımlar neticesinde, içine kapanmış, IMF gibi kurumların faiz zulmü altında ezilen, dünya siyasetinde adından bahsedilmeyen bir Türkiye’den, her alanda üreten, büyüyüyen ve Dünya siyasetinde adından sıkça ve saygıyla bahsettiren bir yeni Türkiye oluşmuştur. Öyle ki Afrika’da yardım yapan her beyaza Türk denilmeye başlanmış ve ‘Yine o yardımsever Türkler geldi’ söylemi halk arasında yerleşmiştir. Gerek Avrupa gerek Ortadoğu ve Uzakdoğu’da aktif siyasi roller başarıyla üstlenilmiştir. Tabii ki bu gelişim ve atılım dünyayı sömüren güçler tarafından çok hoş karşılanmamıştır. Türkiye’nin dünya siyasetindeki etkinliğini kırmak amaçlı girişimler özellikle liderimiz ve Cumhurbaşkanımız üzerinden bir karalama kampanyasına dönüştürülmek istenmektedir” ifadelerini kullandı.

“ Almanya fikri fakirlik yaşıyor”
Bunun son örneğini Almanya’da 24 Eylül’de gerçekleşecek Genel Seçimler öncesi yarışan adaylar Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan adayı Martin Schulz, ile Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) lideri ve Başbakan Angela Merkel’in Türkiye karşıtlığı tavırlarından görmenin mümkün olduğunu dile getiren Milletvekili Açıkkapı,” Kendilerince Türkiye’nin Dünya siyaseti üstündeki güçlü rolünden oy devşirmeye ve bu gücü sarsmaya adamış bu kesimler çok ciddi bir yanlışın içindedirler. Aynı senaryoyu hemen seçim öncesinde Hollanda’da gördüğümüz bu kirli oyun Türkiye’ye zarar veremeyeceği gibi kendilerinin oy oranlarına da negatif etki yapmakta hatta ülkelerinin avrupa ve dünya kamuoyundaki itibarını ciddi şekilde sarsmaktadır. Bu noktadaki en büyük tehlikelerden biri de seçim başarılarını Türkiye karşıtlığı ve düşmanlığı üzerine kuran adayların, sorumsuzca yürüttükleri seçim propagandalarıyla Türkiye’ye karşı ırkçılığı körüklemeleridir. Avrupanın kurucu değerleriyle bağdaşmayan bu tutumları ülkeleri ve siyasetleri açısından istenmeyen sonuçlar doğurabilir.Sorumsuz siyasetçilerin yürüttüğü bu acınası ve bir o kadar tehlikeli kara propaganda Alman toplumunda, beraber yaşadıkları Türklere ve Türkiye’ye karşı paranoya belirtileri oluşturmaktadır. Almanya’daki siyasi yarışı Türkiye üzerine bina etmeye çalışan siyasiler, tüm dünya ve kendi halkları tarafından fikri fakirlik yaşıyor değerlendirmesiyle tanımlanmaktadırlar. Bu siyasiler, ülkelerine sağlayacakları faydaları anlatmak yerine, ırkçılığa dayalı söylemlerle oy devşirmeye çalışmakta ve bunun kısa vadeli getirilerine odaklanırken toplumsal yapılarını ayrıştırıcı, iç çatışmaları körükleyici uzun vadeli zararlarını maalesef hesaplayamamaktadırlar”şeklinde konuştu.

“Bu propaganda yöntemi akla ziyandır”
Konuşmasını sürdüren Açıkkapı;” Şunu özellikle belirtmeliyim ki Türkiye karşıtlığı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine seçim propagandası yapılması ne Türkiye’de ne de Almanya’da yaşayan Türkler için kabul edilebilir değildir. Bu propaganda yöntemi akla ziyandır. Türkiye’yi dünyada etkin ve adından bahsedilen bir ülke haline getirme mücadelesi veren liderimizin ve ülkemizin hedef haline getirilmesi oldukça maksatlı ve manidardır. Fakat her ne olursa olsun Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürecek, oynanan oyunları ve tezgahları bozmaya devam edeceğiz. Necip milletimiz kendi nefsine odaklı çalışan ile milleti için çalışanları çok net ayırt etmekte ve oynanan küresel oyunları çok net görmektedir”diyerek sözlerini tamamladı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ