Ağrı’da su parası tahsilat oranı yüzde 2

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan Ağrı Belediyesi su tahsilat oranının yüzde 2 olduğunu açıkladı

Politika 29.07.2021 15:43:08 0
Ağrı’da su parası tahsilat oranı yüzde 2
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.07.2021 15:43

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan Ağrı Belediyesi su tahsilat oranının yüzde 2 olduğunu açıkladı

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Halil Özyolcu ve parti teşkilatı ile birlikte merkez Hürriyet Mahallesi’ndeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrılılara çağrıda bulundu.

Kentte yılsonuna kadar asfaltsız yol ve sokağın kalmayacağını belirten Başkan Sayan, yaptığı açıklamada Ağrı genelinde vatandaşların 40 milyon TL tutarında su faturalarını ödemediğini ifade etti.

‘Ağrı için birlikte mücadele edelim’

Belediyelerin devletin verdiği ödenek haricinde vatandaşlardan topladığı hizmet bedelleri ile hizmet getirebildiğini ifade eden Sayan, kente daha iyi hizmetin getirilmesi için vatandaşlardan su paralarını düzenli bir şekilde ödemeleri çağrısında bulundu.

Türkiye’deki başka şehirlerde su parası tahsilat oranlarının yüzde 80 ila 90 civarlarında olduğunu Ağrı’da ise bu oranın yüzde 2 civarında olduğuna dikkat çeken Sayan: “Şimdi biliyorsunuz belediyeler katma bütçeli. Devletin bir yardımı var ama geri kalan hizmeti kendi vatandaşlardan topladığı paralarla hizmeti götürüyor. Ama maalesef ben buradan Ağrılı hemşerilerime bir şey arz etmek istiyorum. Bizim yıllık su tahsilatımız yüzde 2. Yani başka şehirlerde yüzde 80 ila 90 iken bizde yüzde 2. Buda 40 milyona yakın eski para ile 40 trilyona yakın alacağımız var demek oluyor. Vatandaşlarımızdan istediğimiz bir an önce bunu getirip yatırsalar bize çok büyük bir katkı sağlamış olacaklar. 5 yıl 10 yıldır su borcunu ödemeyen vatandaşlarımız var. Hiç olmazsa bunu yaparak bu asfalt çalışmalarına ve şehrimize katkıları olur. Ayrıca çöplerini çöp konteynırlarına atsınlar. Konteynırların yanlarına çöplerini bırakmasınlar. Buda bizi çok zorluyor. Ayrıca çöp konteynırlarını başka amaçlarla da kullanmasınlar. Hep birlikte Ağrı için çalışmalıyız. Hep birlikte Ağrı’ya el atmazsak Ağrı’yı köy olmaktan kurtaramayız. Ağrı için birlikte mücadele edelim” İfadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ