17 yıl hapis istemi ile yargılanan, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu davasında son durum nedir?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek yargılandığı dava 18 Temmuz’a ertelendi.

Politika 28.06.2019 11:55:12 0
17 yıl hapis istemi ile yargılanan, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu davasında son durum nedir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Davanın son duruşması bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde görüldü. Davayı CHP’nin yanı sıra STK’lar, sanat ve hukuk camiası da yakından takip etti. Kaftancıoğlu’na destek vermek için İstanbul Adliyesi’ne gelenler arasında dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say da bulunuyordu. Duruşmada Kaftancıoğlu, iddianamenin geç tebliğ edildiği gerekçesiyle savunması için ek süre istedi. Duruşma 18 Temmuz'a ertelendi.
 

‘BU DAVA SİYASİ DAVADIR’
Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek “Dün Sayın Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı, bugün Canan Kaftancıoğlu hakim karşısına çıkıyor. İl başkanımız sayın Kaftancıoğlu asla yalnız yürümeyecek. Kumpas davaları, kurgu davalar bir gün gelir çöker. Akademisyenlerin, Eren Erdem davası, Gezi davası ve daha niceleri bütün bunlar siyasi davalardır. Nedense bazı davaların ısrarla 37. Ağır Ceza Mahkesinde görülmesini de yakından takip ediyoruz. Belli dosyaların, belli heyetlere düşürülmesini de izliyoruz, takip ediyoruz” dedi.
 

CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?
CHP İstanbul İl Başkanı, 1972 yılında Ordu'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamladı. 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Sivas Suşehri Devlet Hastanesi acil biriminde hekim olarak görev yaptı. 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda Adli Tıp ihtisasına başladı. TiHV'de (Türkiye İnsan Hakları Vakfı) vaka taraması yaparak ihtisasını tamamladı. Canan Kaftancıoğlu, Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu ile evli ve Çağım Işık isminde bir kızı bulunuyor.
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem