PKK/YPG üyelerini taşıyan helikopter Süleymaniye ile Suriye'nin kuzeyi arasında yolculuk yapıyormuş

IKBY Terörle Mücadele Birimi, Duhok kentinde düşen ve içerisinde terör örgütü PKK/YPG üyelerinin bulunduğu helikopterin IKBY’nin Süleymaniye kenti ile Suriye’nin kuzeyi arasında yolculuk yaptığını bildirdi.

Asayiş 19.03.2023 15:07:00 0
PKK/YPG üyelerini taşıyan helikopter Süleymaniye ile Suriye
Tarih: 19.03.2023 15:09 Güncelleme: 19.03.2023 15:07

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Terörle Mücadele Birimi, Duhok kentinde düşen ve içerisinde terör örgütü PKK/YPG üyelerinin bulunduğu helikopterin IKBY’nin Süleymaniye kenti ile Suriye’nin kuzeyi arasında yolculuk yaptığını bildirdi.

Duhok kentinde 15 Mart'ta düşen ve içerisinde terör örgütü PKK/YPG üyelerinin bulunduğu helikopter ile ilgili Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Terörle Mücadele Birimi yazılı bir açıklama yaptı. Helikopterin IKBY makamlarının onayı olmadan IKBY'nin Süleymaniye kenti ile Suriye'nin kuzeyi arasında yolculuk yaptığı ifade edilen açıklamada, Süleymaniye'de bir tarafın gizli ve gayriresmi bir şekilde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ismini kullanan terör örgütü PKK/YPG'ye aracılık yaptığı ve helikopterlerin Süleymaniye'de iniş yaptığı belirtildi. Açıklamada ayrıca Irak hükümeti ve koalisyon güçleri, IKBY hava sahasında onaysız uçan helikopterle ilgili açıklama yapmaya çağırıldı.

“Duhok'ta düşen PKK/YPG üyelerinin bulunduğu helikopter KYB'li grup tarafından satın alındı”

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, helikopter kazasıyla ilgili "bazı gizemli olayların" bulunduğunu belirtmiş, IKBY emniyet ve istihbarat birimleri verilerine göre helikopterin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi bir grup tarafından satın alındığını aktarmıştı. SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/YPG'ye helikopterin nasıl ulaştığı ve o bölgede ne işleri olduğuna dair bilgilerinin olmadığını kaydeden Barzani, söz konusu soru işaretlerini cevaplamak için daha detaylı incelemelere ihtiyaç duyulduğunu dile getirmişti. Barzani, izin almadan o bölgede uçan helikopterin ne işi olduğunu öğrenmek için Irak hükümeti ve koalisyon güçlerinin birlikte iş birliği yapacaklarını söylemişti.

Öte yandan SDG tarafından 17 Mart tarihinde yapılan açıklamada, helikopterin SDG'ye ait olduğu kabul edilmiş ve 9 kişinin kazada öldüğü belirtilmişti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ