'PKK Sizi Tükürüğüyle Boğar' Diyen Van Büyükşehir'in DEM'li Başkanı Zeydan, Kendi Tükürüğünde Boğuldu

Askeri ve polisi kastederek "PKK sizi tükürüğüyle boğar" sözü ile öne çıkan Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li hükümlü ve Hakkarili Başkanı Abdullah Zeydan, kendi tükürüğünde boğuldu.

Van Haberleri 7.05.2024 19:29:00 1
Tarih: 07.05.2024 20:11 Güncelleme: 07.05.2024 23:19

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL/ Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi iştiraki Belvan Ltd. Şti. çalışanları ile VASKİ iştiraki olan Vansu Personel A.Ş. çalışanlarını işten çıkarma talimatı, Başkan Abdullah Zeydan tarafından verilmişti. Bunun üzerine gönderilen SMS ile yaklaşık 400 çalışanın işine son verilmişti.

İşine son verilenler arasında engelli kardeşler ve Van Büyükşehir Konservatuar'nın 17 hocası da bulunuyordu.

ENGELLİLERİ VALİ DR. OZAN BALCI İŞE ALMIŞTI

Vanlı engelli kardeşler Adem İdil ve Berat İdil Van Valisi ve Dönemin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı tarafından Belvan Ltd. Şti'de işe alınmışlardı.

VAN'IN KÜLTÜR VE SANATINI GELİŞTİRMEK İÇİN KURULAN KONSERVATUARI KAPATMIŞLARDI

Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı yine Van Valisi Dr. Ozan Balcı'nın Başkan Vekilliği sırasında açılmıştı.

Siyasetİni, ideolojisini, kin ve öfkesini Van'ın kültür sanatına da yansıtan, DEM'li hükümlü ve Hakkarili Başkan Abdullah Zeydan, müzik bölümünde çalışan 10, resim bölümünde çalışan 4, tiyatro bölümünde çalışan 1, halk oyunları bölümünde 1 akademisyen olmak üzere jüri başkanlığını  Van YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türk Müziği Konservatuarı hocalarının yaptığı yetenek sınavları ile işe alınan toplam 17 hocanın da işine son vermişti.

ABDULLAH ZEYDAN'IN TALİMATIYLA İŞTEN ÇIKARILDILAR

Engelli kardeşler Adem ve Berat İdil, Van Büyükşehir'in DEM'li hükümlü ve Hakkarili Başkanı Abdullah Zeydan'ın talimatıyla, hayatlarında ilk kez sahip oldukları işten SMS yoluyla çıkarılmışlardı.

 

ENGELLİ KARDEŞLER "BİZDEN NE İSTEDİLER" DEMİŞTİ
İşten çıkarılmalarına üzülen Adem İdil, "Zor şartlar altında işe alındık, hayatımızdaki ilk işimiz buydu, hayata tutunmuştuk. bizden ne istediler de işten çıkardılar" diye tepki göstermişlerdi.

HABERİMİZ SES GETİRDİ VE İSTEMEYE İSTEMEYE GERİ ADIM ATTILAR

“Van Büyükşehir'in DEM'li Başkanı Zeydan Konservatuarı da kapattı” başlığı ile Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li hükümlü ve Hakkarili Başkanı Abdullah Zeydan'ın  işçi kıyımı furyasıyla Van Büyükşehir Konservatuarı'nda çalışan hocalar da işten çıkarıldı. Elinizi sanattan çekin. Batsın sizin siyasetiniz şeklinde haber yapmıştık.

 

DEM'Lİ BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİNİN YAPMACIK VE TUTARSIZ UYGULAMALARI

Bir yandan çiçek göndermeyin SMA hastalarına bağış yapın diyerek şirin görünmeye çalışan, diğer yandan da engelli kardeşleri işten çıkaran DEM'li belediye yönetiminin ne kadar yapmacık ve tutarsız davranışlar içerisinde olduğunu gören Van halkı, gelişmelere büyük tepki göstermişti.

AÇIKLAMAYA BAK AÇIKLAMAYA, TÜKÜRDÜKLERİNİ YALAMAKTA ZORLANIYORLAR!

Engelli kardeşleri ve konservatuar hocalarının işten çıkarma kararlarından geri adım atmak zorunda kalan Van Büyükşehir'in DEM'li hükümlü ve Hakkarili Başkanı Abdullah Zeydan tükürdüğünü yalamak zorunda kaldı.

AYNI AÇIKALAMA İÇERİSİNDE "ÇIKARDIK, ALGI, SEHVEN TEKNİK AKSAKLIK” DEDİLER

Tükürdüğünü yalamakta zorlanan Büyükşehir'in DEM'li yönetimi ne dediği belli olmayan. kendisi ile çelişen bir çok tutarsızlığı içinde barındıran müzelik bir geri adım açıklaması yaptı.

DEM'Lİ YÖNETİM TİMSAH GÖZYAŞI DÖKEREK ÇALIŞANLARI İŞTEN ÇIKARACAĞINI DUYURMUŞTU

Geri adım açıklamasında “Daha önce kamuoyuna açıkladığımız üzere kayyım döneminde yapılan büyük tahribatlarla belediyemizi zarara uğratma çabalarını boşa çıkarma ve yapılan hukuksuz işlemleri düzeltme adına bazı çalışanların iş akitlerini üzülerek feshetmiştik.” diyerek itiraf ettiler.

BAK BAK BAK SMS İLE İŞTEN ÇIKARDIKLARI ENGELLİLER VE HOCALARIN HABERLERİ ALGIYMIŞ!

Açıklamada "Özellikle çıkarılan işçiler içerisinde engelli yurttaşlarımızın olduğu ve yine konservatuar çalışanları olduğu yönünde yayımlanan haberler tamamen algı yaratmaya ve karalamaya yönelik çabalardır." diyerek, kendi kabahatlerini medyaya yüklemek istediler.

İŞTEN ÇIKARMA İTİRAFINA ‘SEHVEN VE TEKNİK AKSAKLIK' KILIFI

Kamuoyundan, engelli kardeşlerden ve konservatuar hocalarından özür dileyerek mertçe açıklama yapmak yerine "SMS mesajıyla bu çalışanlara yönelik yapılan bildirimler sehven yapılmıştır ve teknik bir aksaklık nedeniyle gerçekleşmiştir." diyerek tükürdüklerini yalamakta büyük zorluk çektiler.

DEM'Lİ BAŞKAN ABDULLAH ZEYDAN KENDİ TÜKÜRÜĞÜNDE BOĞULDU

Asker ve polise "PKK sizi tükürüğüyle boğar tükürüğüyle" diyen DEM'li hükümlü ve Hakkarili Başkan Abdullah Zeydan, yaptırdığı bu açıklama ile kendi tükürüğünde boğuldu.

AZ KALDI, HA GAYRET "TÜM ÇALIŞANLARA İŞTEN ÇIKARMA SMS'İ SEHVEN GİTTİ" DİYEBİLİRSİNİZ

Haydi biraz daha zorlanın ve tükürdüğünüzü yalayarak, “Tüm çalışanlara sehven teknik askaklık nedeniyle SMS yoluyla işten çıkarma mesajı gönderilmiş. Aslında işten çıkarma kararı almamıştık. Basın algı yapıyor” şeklinde bir açıklama daha yapmanızı da bekliyoruz.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Güzide Erciş
10.05.2024 18:35:15
Bende belediyede Gassal olarak çalışıyordum hiç bı gerekce göstermeden çıkardılar Allah'tan korkmaz kuldan utanmazlar işimizi geri istiyoruz biz Allah rızası için çalışıyorduk buna bile karıştılar Allah kabul etmesin bizim sesimizide duyurun

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem